Aile hekimleri iş bıraktı

Aile hekimleri, Temmuz ayında yürürlüğe giren Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ne karşı iş bırakma kararı aldı. Hekimlerin iş bırakması 16 Ağustos Twitter gündeminde #işbırakıyoruzçünkü hashtagiyle gündem oldu.

Google Haberlere Abone ol
Aile hekimleri iş bıraktı

Temmuz’da yürürlüğe giren Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ne karşı çıkan aile hekimleri iş bırakma kararı almıştı. 

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) tarafından yapılan açıklamada 16 Ağustos’ta aile hekimlerinin iş bırakacağı duyurulmuştu.

AHEF tarafından yapılan açıklamada, yönetmelikle ödül beklerken ceza alan tek hekim grubu olduklarına dikkat çekildi. Söz konusu yönetmelikle aile hekimlerinin meslek güvencelerinin ortadan kaldırılmak istendiği vurgulanan açıklamada, “İdarenin mobingine açık hale geldik. Ücret artışımızı beklerken kendilerine de defalarca uygulanmasının imkânsız olduğunu belirttiğimiz yönetmelikten geri durmadılar” ifadelerine yer verildi.

Ankara'ya gidecekler

Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Başkanı Dr. Gürsel Özer de yaptığı açıklamada, “16 Ağustos’ta Kovid-19 aşılamaları için randevu düzenlemesi yaparak iş bırakıyoruz. Taleplerin karşılanmaması halinde ise 27 Ağustos tarihinde iş bırakarak Ankara'ya yola çıkıyor ve 28 Ağustos Ankara’dan sesimizi duyurmak üzere meydanlarda buluşuyoruz. Aile Hekimliği uygulamasına halkın sağlığı için inanıyor ve uygulamanın onarılmaz yaralar almaması adına mücadeleye devam etme kararlılığımızı ilgili makamlara ve kamuoyuna saygıyla tekrar bildiriyoruz” dedi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Aile Hekimleri Kolu (AHEK) Başkanı Dr. Emrah Kırımlı ise yaptığı açıklamada, “Pazartesi günü aile hekiminiz iş bırakıyor olacak. Ona sahip çıkın. Bu pazartesi aile sağlığı merkezine gitmeyin. Bizim emeğimiz, sizin sağlığınızı mal ve hizmet alımı olanlara karşı birlikte olalım” diye belirtti.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin