Aile destek programı uzatıldı mı. Aile destek yardımı başvurusu nasıl yapılır. Aile destek paketi ödemeleri yattı mı, ne zaman yatar?

Aile destek programı ile ihtiyaç sahibi ailelere maddi yardım ödemesi yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen aile destek yardımının temmuz ayında sona ermesi bekleniyordu. 3 Temmuz 2023 Pazartesi günü yapılan Kabine Toplantısı'nda aile destek paketine ilişkin önemli karar alındı. Peki aile destek paketi uzatıldı mı?

Google Haberlere Abone ol
Aile destek programı uzatıldı mı. Aile destek yardımı başvurusu nasıl yapılır. Aile destek paketi ödemeleri yattı mı, ne zaman yatar?

Aile destek yardımı ödemeleri hakkında detaylar hazırlanıyor.

Şartları sağlayan ihtiyaç sahiplerine 12 ay süreyle verilen Aile Destek Programı ödemelerinin temmuz ayında hesaplara son kez yatması bekleniyordu.

3 Temmuz 2023 Pazartesi günü yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından aile destek programının akıbetine ilişkin detaylar belli oldu.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabiliyor.

Başvuran kişinin;

Türk vatandaşı olmaması,
Mavi Kart sahibi olması,
Yerleşim adresinin yurt dışında olması,
18 yaşından küçük olması,
Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması,durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

Aynı zamanda aile destek programı başvuruları e-Devlet üzerinden de yapılabiliyor.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN E-DEVLET

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ YATTI MI?

Temmuz ayı Aile Destek ödemeleri 11 Temmuz itibarıyla hesaplara yattı.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ KAÇ TL?

Aile destek programı ödemeleri kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre hesaplanıyor. Gelire göre değişiklik gösteren aile destek programı ödemelerinin örneği şu şekildedir;

450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL alacak.

450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL alacak.

911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL alacak.

1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olanlar: 850 TL alacak.

AİLE DESTEK PROGRAMI UZATILDI MI? 

Aile destek programı ödemeleri uzatıldı.

Kabine Toplantısı'nın ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Türkiye Aile Destek Programı'nda 3,7 milyon kardeşimiz istifade ediyor. Şimdiye kadar ailelerimize 35 milyar liralık destek ödemesinde bulunduk. Bu sene de devam ettirme kararı aldık.'' dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin