Aile destek paketi ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak. 2023 Ağustos ayı aile destek paketi ödemelerine zam geldi mi. Aile destek paketi başvurusu nasıl yapılır?

Aile destek paketi ödemeleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı takibinde verilen yardım paralarından biridir. İhtiyaç sahibi vatandaşlara düzenli olarak ödenen aile destek paketi ağustos ayı için sorgulanıyor. Aile destek paketi ödemeleri belirli tarihlerde ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına yatıyor. Peki aile destek paketi ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? 2023 Ağustos ayı aile destek paketi ödemelerine zam geldi mi. Aile destek paketi başvurusu nasıl yapılır? İşte ayrıntılar.

Google Haberlere Abone ol
Aile destek paketi ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak. 2023 Ağustos ayı aile destek paketi ödemelerine zam geldi mi. Aile destek paketi başvurusu nasıl yapılır?

Aile ve destek paketi ödemeleri her ay belirli tarihlerde 850 ile 1250 TL arasında değişen tutarlarla ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına yatıyor.

Aile destek paketi ödemelerinin yatıp yatmadığı SMS ve e-Devlet kapısı aracılığıyla sorgulanıyor. 

2023 Haziran itibarıyla sona ermesi planlanan aile destek ödemeleri bir yıl daha uzatıldı. Ödemeler yeni dönemde de her ay hesaplara yatmaya devam ediyor. 

AİLE DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile destek paketi başvurusu e-Devlet veya kişinin ikametgahının bulunduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılıyor.

Aile destek paketi programına başvuru yapıp başvurusu reddedilen kişilerin ekonomik durumunun değişmesi durumunda yeniden başvuru yapma hakkı bulunuyor.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Başvuran kişinin;

Türk vatandaşı olmaması,

Mavi Kart sahibi olması,

Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

18 yaşından küçük olması,

Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

Bunun yanında başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışında tutulmuştur.

AİLE DESTEK PAKETİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Aile destek paketi ödemeleri henüz hesaplara yatmadı. Geçtiğimiz ayların ödemeleri göz önünde bulundurulduğunda güncel ödemelerin ayın 15'i itibarıyla verileceği düşünülüyor.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR?

Aile destek paketi ödemeleri hanenin gelirine göre belirleniyor. İşte belirlenen örnek aile destek paketi ödeme tablosu;

450 TL ve altı - 1.250 TL

450 TL üzeri/ 911,15 TL ve altı- 1.100 TL

911,15 TL üzeri/ 1372,30 TL ve altı- 950 TL

1372,30 TL üzeri/ 2.835,60 TL'den az- 850 TL

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin