Aile destek paketi ödemeleri yattı mı. 5 Eylül 2023 Salı aile destek paketi ödemeleri ne zaman yatacak? Aile destek yardımı sorgulama ekranı e-Devlet

Aile destek paketi ödemeleri tarihleri sorgulanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı takibindeki aile destek ödemeleri, ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen kişilerin hesaplarına düzenli olarak yatıyor. Peki aile destek paketi ödemeleri yattı mı? 5 Eylül aile destek paketi ödemeleri ne zaman yatacak? İşte aile destek yardımı sorgulama ekranı e-Devlet.

Aile destek paketi ödemeleri yattı mı. 5 Eylül 2023 Salı aile destek paketi ödemeleri ne zaman yatacak? Aile destek yardımı sorgulama ekranı e-Devlet

Aile destek paketi ödemeleri tarihleri araştırılıyor.

Hane gelirine göre belirlenen ve 850 ila 1250 TL arasında ödenen aile destek paketi ödemeleri e-Devlet üzerinden sorgulanıyor.

Peki aile destek paketi ödemeleri yattı mı? 5 Eylül aile destek paketi ödemeleri ne zaman yatacak? İşte aile destek yardımı sorgulama ekranı e-Devlet.

2023 AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR?

Aile Destek Programı ödemeleri hane başına düşen aylık gelir aralığına göre ödeme tutarları şu şekildedir:

450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL

450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL

911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL

1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olanlar: 850 TL alacak.

AİLE DESTEK PAKETİ ÖDEMELERİ ZAMMI NE KADAR OLDU?

Memurlara 2024'ün ilk altı ayı için yüzde 15, ikinci altı ayı için yüzde 10, 2025'in ilk altı ayı için yüzde 6, ikinci altı ayı için ise yüzde 5 zam yapılacağı açıklandı. Enflasyon farkının da ekleneceği zam oranlarının aşağı yukarı belli olmasıyla gözler aile destek paketi ödeme miktarına çevrildi. 

Ocak 2024'te yüzde 15'lik toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı neticesinde memur maaşlarının yüzde 40 civarında artması bekleniyor. Aile destek ödemeleri zammının da bu oranda artacağı tahmin ediliyor. Net tutar enflasyon farkının ardından belli olacak. 

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ YATTI MI, NE ZAMAN YATACAK?

Aile destek paketi ödemeleri geçtiğimiz ay 15 Ağustos'ta başlamıştı. Ödemelerin bu ay da benzer tarihlerde hesaplara yatması bekleniyor. 

AİLE DESTEK ÖDEMESİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN E-DEVLET

Aile destek ödemelerinin yatıp yatmadığı e-Devlet üzerinden sorgulanıyor.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı'na başvurular e-Devlet üzerinden alınıyor. Ayrıca başvurular, ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden de alınabiliyor.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

-Türk vatandaşı olmaması,

-Mavi Kart sahibi olması

-Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

-18 yaşından küçük olması,

-Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması, durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin