Aile destek paketi ödemeleri yattı mı. 17 Temmuz aile destek paketi ödemeleri ne zaman yatacak? Aile destek yardımı sorgulama ekranı e-Devlet

Aile destek paketi her ay Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelerin hesaplarına yatar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, temmuz ayı aile destek paketi ödemelerine ilişkin açıklama yaptı. Bir yıl daha verilmesi planlanan aile destek paketi ödemeleri genellikle ayın ortalarına doğru ödeniyor. Peki aile destek paketi ödemeleri yattı mı? 17 Temmuz aile destek paketi ödemeleri ne zaman yatacak? İşte aile destek yardımı sorgulama ekranı e-Devlet.

Google Haberlere Abone ol
Aile destek paketi ödemeleri yattı mı. 17 Temmuz aile destek paketi ödemeleri ne zaman yatacak? Aile destek yardımı sorgulama ekranı e-Devlet

Aile destek paketi 850 ile 1250 TL arasında düzenli olarak yapılan yardım ödemesine denir. Ödemelerin gelir tutarı hanenin toplam gelir tutarına göre farklılık gösterir.

Aile destek paketi zammına ilişkin herhangi bir açıklama gelmedi. Dolayısıyla ödemelerin aynı tutar üzerinden yatmaya devam etmesi bekleniyor.

Peki aile destek paketi ödemeleri yattı mı? 17 Temmuz aile destek paketi ödemeleri ne zaman yatacak? İşte aile destek yardımı sorgulama ekranı e-Devlet.

AİLE DESTEK PAKETİ ÖDEMESİ NE KADAR YATAR?

Aile destek paketi ödemesi hanenin gelirine göre hesaplanıyor.

Geliri;

450 TL ve altı olanlar 1.250 TL,

450 TL üzeri ─ 911,15 TL ve altı olanlar 1.100 TL,

911,15 TL üzeri ─ 1372,30 TL ve altı olanlar 950 TL,

1372,30 TL üzeri ─ 2.835,60 TL'den az olanlar 850 TL yardım ödemesi alıyor.

AİLE DESTEK PAKETİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile destek paketi başvuruları e-Devlet üzerinden alınıyor. Ayrıca başvuru için kişinin ikametgâh adresinin bulunduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat edilebiliyor.

Aile destek paketi ödemeleri için başvuru yapan kişinin;

Türk vatandaşı olmaması,
Mavi Kart sahibi olması,
Yerleşim adresinin yurt dışında olması,
18 yaşından küçük olması,
Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması, durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

AİLE DESTEK PAKETİ ÖDEMELERİ BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN E-DEVLET

AİLE DESTEK PAKETİ ÖDEMESİ NASIL SORGULANIR?

Aile destek paketi ödemeleri e-Devlet üzerinden sorgulanıyor.

AİLE DETSEK PAKETİ ÖDEME EKRANI İÇİN TIKLAYIN E-DEVLET

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ YATTI MI?

Aile destek paketi ödemeleri 11 Temmuz 2023 Salı itibarıyla hesaplara yatmaya başladı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin