Aile destek ödemesi yattı mı, ne zaman yatacak? 17 Nisan aile destek ödemesi sorgulama ekranı e-Devlet. Aile destek ödemesi zaman bitiyor

Aile destek ödemesi aylıkları nisan ayının ortalarına gelinmesiyle sorgulanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine verilen aile destek ödemesinde sonlara gelindi. Peki Aile destek ödemesi yattı mı, ne zaman yatacak? Aile destek ödemesi zaman bitiyor? 17 Nisan aile destek ödemesi sorgulama ekranı e-Devlet!

Google Haberlere Abone ol
Aile destek ödemesi yattı mı, ne zaman yatacak? 17 Nisan aile destek ödemesi sorgulama ekranı e-Devlet. Aile destek ödemesi zaman bitiyor

Aile destek ödemesi tarihleri hak sahiplerinin gündeminde yer alıyor. Her ay hesaplara yatırılan aile destek ödemesi 12 bu temmuz itibarıyla sona erecek.

Sonuçları e-Devlet üzerinden sorgulanan yardım parasnın hesaplara yatıp yatmadığı merak ediliyor. Peki Peki Aile destek ödemesi yattı mı, ne zaman yatacak? 17 Nisan aile destek ödemesi sorgulama ekranı e-Devlet!

Aile destek ödemeleri geçtiğimiz ay 9 Mart'ta başlamıştı. Nisan ayı ödemeleri için gözler Bakan Yanık'a çevrildi.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE KADAR?

Aile destek ödemeleri gelire göre değişiyor. Hanede kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre ödeme miktarı şu şekildedir:

450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL

450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL 

911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL 

1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olanlar: 850 TL 

AİLE DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile destek ödemelerinden ihtiyaç sahibi olan herkes faydalanabiliyor. Mevcut sosyal yardım alan kişiler de bu ödemeleri alabilir.

Aile destek ödemesi başvuruları e-Devlet üzerinden yapılıyor. E-Devlet kullanmayan kişiler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) veya bakanlığın herhangi bir kurumundan başvuru yapabilir. Ödemeler her ay düzenli olarak yapılıyor. Aile destek ödemelerinin temmuz ayında sona ermesi bekleniyor.

NİSAN AYI AİLE DESTEK ÖDEMELERİ YATTI MI?

Sosyal ve ekonomik destek ödemeleri hesaplara yatırıldı. Açıklama yapan Bakan Yanık, "İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının temel gereksinimlerinin ve eğitim giderlerinin karşılanması için nisan ayı içerisinde 645,3 milyon TL Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yaptık. Hayırlı olsun." dedi.

E-DEVLET İLE AİLE DESTEK ÖDEMELERİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

KİMLER AİLE DESTEK ÖDEMESİ ALAMAZ?

Türk vatandaşı olmayanlar, mavi kart sahibi olmayanlar, yerleşim yeri yurt dışı olanlar, 18 yaşından küçük olanlar, hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişiler olanlar bu ödemelerden yararlanamaz.

Ayrıca aile destek ödemesi almak için hanede  kişi başına düşen gelirin net asgari ücretin 3'te 1'i olması gerekiyor. 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin