Aile destek ödemeleri yattı mı, ne zaman zamlı yatacak? Nisan ayı aile destek ödemeleri tarihleri!

Aile ve destek ödemelerinin hesaplara yatacağı tarih sorgulanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine verilen ve 12 ay boyunca devam etmesi planlanan aile ve destek ödemeleri Temmuz 2023'te sona erecek. Peki aile destek ödemeleri yattı mı, ne zaman zamlı yatacak? Nisan ayı aile destek ödemeleri tarihleri belli oldu mu? İşte detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Aile destek ödemeleri yattı mı, ne zaman zamlı yatacak? Nisan ayı aile destek ödemeleri tarihleri!

Aile ve destek ödemeleri araştırması nisan ayının gelmesiyle hız kazandı. Ödemeler geçtiğimiz ay, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın açıklamasının ardından 8 Mart Çarşamba günü itinarıyla hesaplara yatırılmaya başlanmıştı. Ödeme tarihlerine ilişkin gözler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurularına çevrildi. Peki Aile destek ödemeleri yattı mı, ne zaman zamlı yatacak? Nisan ayı aile destek ödemeleri tarihleri belli oldu mu? İşte detaylar...

AİLE VE DESTEK ÖDEMELERİ YATTI MI?

Aile ve destek ödemelerinin ne zaman yatacağına ilişkin henüz herhangi bir duyuru yapılmadı. Ödemelerin bu hafta içerisinde hesaplara yatması bekleniyor. 

AİLE VE DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR, KAÇ TL?

Aile ve destek ödemeleri miktarı 850 TL ile 1250 TL aralığında değişiyor. Ödeme tutarları hanenin gelir miktarına göre değişiyor.

Hanede kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre ödeme tutarları şu şekildedir;

450 TL ve altı olanlara 1250 TL, 

450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı olanlara 1100 TL ödeme yapılıyor.

AİLE VE DESTEK ÖDEMELERİ NEREDEN VE NASIL SORGULANIYOR?

Aile ve destek ödemeleri e-Devlet üzerinden sorgulanıyor. Sorgulama yapmak için T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile e-Devlet uygulamasına giriş yapın. Ardından, 'Sosyal ve Ekonomik Destek Ödeme Bilgileri Sorgulama' kısmından destek ödemelerinin yatıp yatmadığını sorgulayabilirsiniz.

Aile Destek Programı başvuruları e-Devlet üzerinden yapılıyor. Aynı zamanda başvuruları ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına da yapabilirsiniz.

BAKAN YANIK'TAN AÇIKLAMA!

Bakan Yanık daha önce aile ve destek ödemelerine ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: "Ocak ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal hizmet modelleri kapsamındaki yaşlı aylığı 1.997 TL’ye, %40-69 arası engelli aylığı 1.594 TL’ye, %70 ve üzeri engelli aylığı 2.392 TL’ye, Evde Bakım Yardımı 4.336 TL’ye ve Sosyal Ekonomik Destek de 3.038 TL’ye yükseldi. Yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal yardım programlarımızın aylık ödemelerini artışlı bir şekilde hak sahiplerimizin hesaplarına yatıracağız."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin