Aile Bakanı Yanık’tan çocuk istismarı açıklaması: Biz tarafların kimliği ile uğraşmayız

Günlerdir ülkeyi sarsan çocuk istismarı davasında Aile Bakanı Derya Yanık, eleştirilere yanıt verdi. “Biz tarafların kimliği ile uğraşmayız” diyen Yanık, olaydan haberdar oldukları andan itibaren gereken her şeyi yaptıklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Aile Bakanı Yanık’tan çocuk istismarı açıklaması: Biz tarafların kimliği ile uğraşmayız

6 yaşındaki çocuğun evlendirilerek istismar edilmesi ile ilgili dava kapsamında, Kadir İstekli ve baba Yusuf Ziya Gümüşel’in tutuklanmasının ardından Aile Bakanı Derya Yanık’tan açıklama geldi.

Kendisine yöneltilen eleştirilere cevap veren Yanık, “Bir kez daha şunun altını çizerek ifade etmek istiyoruz; altı yaşında bir çocuğun herhangi bir gerekçe ile herhangi bir sebeple hele o güzel dinimizi vesile kılarak evlendirilmesi kabul edilemez” dedi.

Olayı öğrendikleri andan itibaren gereğini yaptıklarını söyleyen Bakan Yanık şöyle konuştu; “Mağdur olan kişinin kimliğine, cinsiyetine yaşına, ideolojisine bakmaksızın o mağduriyetler ne ise hangi başlıkta ise bununla ilgili gerekli çalışmaları bize intikal ettiği andan itibaren yaparız ve takibini sürdürürüz. Nitekim H.K.G meselesinde de aynı ciddiyetle aynı dikkatle bakanlık olarak yetki ve sorumluluk alanımızda olan konuyu, olan çalışmaları yerine getirdik.”

“Biz tarafların kimliği ile uğraşmayız” diyen Yanık, açıklamasına şöyle devam etti; “Tarikatmiş, cemaatmiş, şahısmış buralara bakmayız. Bizim için korunacak değer çocuksa çocuktur. Şiddet mağduruysa mağdurdur onu alır koruruz. Nitekim bunu yapmışız. Dolayısıyla hiç kimseye hiçbir ayrıcalığımız yoktur. Hiç kimseye hiçbir borcumuz yoktur. Bizim borcumuz milletimizedir, milletimizin mağdurlarınadır ve bu borcu da yerine getirebilmek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz.

Bakan Derya Yanık, dava sürecinde bakanlık olarak yaptıklarını ve aldıkları önlemleri de açıkladı: “Dava bize ihbar edildiği andan itibaren müdahil olarak hukuki anlamda daha önce sosyal hizmet desteği olarak sürdürdüğümüz sorumluluğumuzu şimdi hukuki destek olarak da sürdürüyoruz. Dosyaya ibraz ettiğimiz taleplerimiz çerçevesinde hem sanıkların tutuklu yargılanması noktasında hem de duruşmanın öne alınması noktasında ki taleplerimiz sayın mahkeme tarafından da kabul edildi ve karşılık gördü. Dolayısı ile bunları bir kez daha bu konudaki duruşumuzu kararlılıkla ifade etmek bakımından konunun paydaşları ile birlikte ifade etmenin önemine inanıyorum.”

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin