'Aile Arasında' filminin Behiye’si: Bana 'Bizim de halamız ol' diyorlar

Ayta Sözeri, Medyatava'nın sorularını yanıtladı...

Google Haberlere Abone ol
'Aile Arasında' filminin Behiye’si: Bana 'Bizim de halamız ol' diyorlar

Son günlerde herkes Gülse Birsel’in muhteşem dönüşünü konuşuyor. Ünlü yazar, “Aile Arasında” filmiyle kısa sürede 1,5 milyon seyirciye ulaştı. “Aile Arasında” filmi, sadece eğlenceli konusuyla değil, oyunculuklarıyla da çok sevildi. Demet Evgar’ın muhteşem performansıyla harikalar yarattığı filmde özellikle öne çıkan bir diğer karakter de Behiye’ye hayat veren şarkıcı Ayta Sözeri oldu. Medyatava'ya konuşan Sözeri, samimi açıklamalarda bulundu.



'Aile Arasında' filminin Behiye’si: Bana 'Bizim de halamız ol' diyorlar



Gülse Birsel'le buluşmanız nasıl oldu?



Aslında en başta hepinizin tanıştığı gibi yani televizyondan. Yüz yüze olarak da Gonca Vuslateri'nin doğum gününde tanışmıştık. Galiba Gonca kendi doğum gününde bana hediye vermiş oldu.



Hayat verdiğiniz Behiye sizce nasıl biri?



Hayat vermek karşılıklı gibiydi. O bana hayat verdi, ben de ona... Behiye, kendine alternatif bir aile kurmuş ve bu ailesini sıkı sıkı sarılarak koruyan biri. Ailenin sadece kan bağı veya nüfus cüzdanı ile olmayacağını, hayatı paylaştığın gerçek anlamda paylaştığın kişilerle de aile olunabileceğinizi gösteren bir müzikhol assolisti. Mücadele etmiş, yıpranmış, sevgi dolu bir hala, bir şarkıcı.. "Behiye işte yaa.."



Siz Behiye'ye benziyor musunuz? Karakter size ne kadar uzak ya da yakın?



Böyle bir karakterle uzun süre haşır neşir olunca, ikimiz de birbirimizden bir şeyler aldık tabii. Birbirimize çok benzemesek de sonunda bir bütün olduk. Mesela Behiye de biblolarım demeye başladı..Ayta da "Kaldır bacım ellerini..."



Sette yaşadığınız en ilginç olay ne oldu?



Muhteşem bir sette zaten yaşanılan her şey ilginç oluyor. Hiç sıkılmıyor ve zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Ama Engin'e (Günaydın) gülmemek için özellikle beraber sahnelerimizde ısırmaktan yanağımı yara yapmışım ve ancak set bittiğinde farkettim.



Filmin en beğenilen performanslarından biri size ait. Yorumlar nasıl? Şaşırtan şeyler duydunuz mu?



Bir rüyada gibiydim setteyken, bitince biraz rahatlar uyanırım zannettim ama rüya devam ediyor. “Bizim de halamız ol” diye yorum yapıyor izleyenler ve şarkıların tamamını dinlemek istiyorlar ve daha niceleri... Bir oyuncu ve şarkıcı için inanılmaz mutluluk veren ve aynı zamanda daha neler yapabilirim dedirten şeyler… Çok mutluyum.



'Aile Arasında' filminin Behiye’si: Bana 'Bizim de halamız ol' diyorlar - Resim : 2



Kendinizi izlerken neleri eleştirdiniz?



Bazen sette yorulduğum günler oluyordu. Şimdi en büyük eleştirim yorulduğum günlere. Bir an önce bitsin ve izlensin istiyorsun çünkü... Fakat şimdi sete dönsek daha çok yorulmak isterdim. Hatta hiç yorulmadan çalışmak.



Filmde özellikle sizin için “trans birey” ifadesi kullanılıyor. Bu tarz popüler projelerle verilen mesajlar toplumdaki eksik olan empati konusunda işe yarar mı, ne dersiniz?



Aslında sadece trans denmesini istiyoruz. Trans birey de bir gönderme orada. İlerleyen sahnelerde aslında birinden bahsederken sonuna birey eklemediğimizi anlatıyor film. Tabii ki Gülse Birsel farkı... İki sahneyle sadece trans denilmesi gerektiğini anlatıyor. İlle de söylemek isterseniz tabii... Evet daha çok yol almamız gerekiyor bu konularda, bütün hak savunucuların savundukları haklar ve mücadele ettikleri ihlallerde alınması gereken yol gibi. Ama böyle projeler bir yol alma konusunda hak savunucuların elini güçlendiriyor.



En zorlandığınız sahne hangisi oldu?



Sahneye çıktığımız "sazlı cazlı" kulüp sahneleri oldu. Eğer bir yanlışım yoksa ilk defa canlı canlı okurken çekildi şarkılar, stüdyoda okumadık yani... Demet'le beraber o gün orada canlı canlı okuduk ve çekildi. Aynı şarkıyı kırk kere okumak yorucuydu ama yapılan yorumlar o zorluğu unutturdu. Kırk defa daha okurum yani..



Sette en iyi kiminle anlaştınız?



Herkesle! İnan ki abartmıyorum, herkesle çok iyi anlaştım. İnanılmaz güzeldi ve herkes görüşmeye devam ediyor. Bu da zaten ne kadar iyi anlaştığımızın bir göstergesi.



'Aile Arasında' filminin Behiye’si: Bana 'Bizim de halamız ol' diyorlar - Resim : 3



Filmle ilgili bir gişe tahminiz var mı?



Var galiba ama söylemeyeceğim. Söylememek benim istemim. Yoksa sihir bozulur.



Oyunculuğunuzu geliştirmek için özel aldığınız eğitimler var mı?



Eğer zamanım varsa tabii ki atölyelere katılıyorum. Hatta daha yeni Demet'in atölyelerine gitmek istediğimi söyledim ve istisnasız tüm oyuncu arkadaşlarımdan bireysel şeyler öğreniyorum. Oyunculuk ve şarkıcılıkta öğrenmek hiç bitmiyor!..



Yeni projeleriniz var mı?



Bir sürü... (Gülüyor) Birkaç teklif var. Hem sahne, hem de oyunculuk tekliflerini değerlendiriyorum tabii ama önce sahne… Özledim de biraz...



Sizin özel olarak eklemek istediğiniz şeyler var mı?



İzlediğimiz ve hala içtenlikle güldüğümüz eski Yeşilçam komedi filmleri gibi "Aile Arasında"… Eğer gerçekten gülmeye ihtiyacınız varsa lütfen gidip izleyin ve siz de ailemize katılın. Sonuçta "Aile Arasında"...



 



Birsen ALTUNTAŞ



birsenaltuntas76@gmail.com


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin