Ahu Sungur'dan Nihat Doğan haberine tekzip: 'Şikayetçi olmam mümkün değil'

Nihat Doğan'ın soruşturmasında adı geçen oyuncu bir açıklama yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
Ahu Sungur'dan Nihat Doğan haberine tekzip: 'Şikayetçi olmam mümkün değil'

Oyuncu Ahu Sungur, şarkıcı Nihat Doğan'la sosyal medyada yaşadığı tartışmanın ardından Doğan'ın kendisine attığı tweet'e takipsizlik kararı verilmesi hakkında bir açıklama yayınladı.



Bugün çıkan haberde Nihar Doğan'dan şikayetçi olmadığı ifadesi yer alan Sungur, soruşturmada sadece tanık olarak yer aldığını, bu durumda şikayetçi olmasının mümkün olmadığını ve ayrıca bu hakkının da bulunduğunu belirtti.



Nihat Doğan, Özgecan Aslan2ın vahşice öldüürlmesinin attığı tweetlerden sonra kendisine "Mini eteği ahlaksızlık olarak görüyorsan Survivor'da bikinili insanların arasında yarışmayacaksın o zaman"şeklinde tweet gönderden Ahu Sungur'a "Siz de mini eteği giyip soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksınız"şeklinde cevap yazmıştı.



Ahu Sungur'un yayınladığı mesaj da şöyle:



Bugün basında adımın geçtiği haberde yer alan Savcılık soruşturma dosyası ile ilgili olarak belirtmek isterim ki; adı geçen dosyadaki sıfatım müşteki değil, tanıktır. 



Dolayısıyla işbu dosya özelinde hukuki olarak şikayetçi olmam da mümkün değildir. Nihat Doğan'ın sosyal medyada aleyhime hakaret teşkil eden gönderileri ile ilgili şikayet hakkım mahfuzdur. 



Kamuoyuna karşı "birilerinin diğerlerinden daha haklı olduğu" izlenimini oluşturan, nefret söylemlerini destekler mahiyette ve en önemlisi gerçeğe aykırı bilgilendirmeye dayalı algı yönetimine dur demek için bu açıklamayı yapma gereği doğdu. 

Özgecan'ın masum ve ölümsüz ruhu ile Cumhuriyet rejimine, beraberinde getirdiği çağdaş hukuk düzenine, kadın olmaya duyduğum saygıyla, kamuoyuna arz ederim.

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin