Ahu Özyurt: 'Ekranda genç ve 34 beden sunucu isteniyor'

Ünlü spiker verdiği röportajda haberciliğe ve ekran önüne dair açıklamalar yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Ahu Özyurt: 'Ekranda genç ve 34 beden sunucu isteniyor'

Deneyimli haberci Ahu Özyurt gazeteci Hıdır Geviş'in kurucusu olduğu vivahiba.com internet sitesine verdiği röportajda, Türkiye'de izleyicilerin ekranda genç ve 34 beden kadınları görmek istediğini ifade etti.



Erkeklerde böyle bir durumun söz konusu olmadığını ve deneyimli olmanın artı bir puan olduğunu belirten Özyurt, zamanla bu durumun değişeceğini söyledi. 



Ahu Özyurt'un açıklamalarından bir bölüm şu şekilde:



Meslek hayatınızda kaçıncı yılınızdasınız?



Meslek hayatıma 1993 yılında başladım. Bir sene master için ara verdim, bir sene de işsiz kaldım bunlarla hesaplarsam mesleğimin 20.’ci yılındayım diyebiliriz.



Geriye dönüp baktığınızda sizi etkileyen neler var?



Mesleğimizin son bir kaçyılda geçirdiği değişim, sektörün Türkiye’de geçirdiği değişim yüzünden ister istemez ‘biz bu haberi 10 sene önce yapsaydık nasıl yapardık’diye arada dönüp baktığım oluyor veya bir haberi okuduğum zaman ‘Hay Allah ya biz bu haberi amma güzel takip etmişiz şimdi olsak belki bu kadar detaylıyazmayız’dediğim şeyler oluyor. 90’lar döneminde Ankara siyaseti çok parçalıolmasına rağmen mesela PKK konusu çok daha gergin olmasına rağmen daha açık ve rahat habercilik yapabildiğimizi hatırlıyorum, kaynaklara daha kolay ulaştığımız ama mesafe ve ilişkinin de çok seviyeli olduğu bir dönemdi. 2000’lerin başı keza Öcalan’ın yakalanışı, körfez depremi sonra ekonomik kriz gibi çok sert haberlerle boğuştuğmuz ama yine iyi habercilik yaptığımız dönemlerdi. AK Parti hükumetinin ilk döneminde de fena gitmedi Avrupa Birliği süreciyle, sonrasında anladığım kadarıyla biz tembelleşmeye başladık.



Ekran disiplini diye bir durum var bunun özel hayatınıza ya da kişiliğinize bir yansıması oluyor mu?



Ben bir kaçsenedir ekrana pek çıkmıyorum ama çıkacak gibi de insan her gün kendini hazırlıyor. Biraz kendinize bakmayıöğreniyorsunuz, dışgörünüşünüze özen gösteriyorsunuz, sporunuzu yapıyorsunuz, ama izleyiciye karşısorumluluğunuz her şeyden önce geliyor. Çünküo size vakit ayırıyor, ekranın karşısına geçiyor, ona saygıdan dolayıiyi görünmek lazım, sonra da işinizi iyi yapmak, ödevi iyi çalışmak lazım. Özel hayatımıpek etkilemiyor ama daha disiplinli davrandığımısöyleyebilirim.



Ekran önünde olan birinin illaki bakımlı, incecik, şuh veya seksi olması mı gerekiyor veya bu önemli mi?



Aslında önemli değil, olmamasıda gerekiyor, dünyanın hiçbir yerinde bizim işimizi yapan insanlar bu kriterlerle ölçülmüyor. Türkiye’de ekranda gençve mümkünse 34 beden isteniyor. Ekran konusunda izleyicilerinin de bir miktarda gençlik ‘’fetişizmine’’kapıldığınıdüşünüyorum. Tecrübeli olmak erkeklerde artıbir özellik oluyor, ama kadınlardabu durum böyle değil. Amerika da bu süreçten geçti ama sonunda rüzgar orada da döndüve şimdi 65 yaşında kadınların ana haber bültenini sunduğunu görüyoruz. Cristina Amanpour buna en güzel örnektir. O rüzgar eninde sonunda Türkiye’ye de gelecek.



Röportajın tamamını okumak için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin