Ahmet Ümit Silivri'de nöbeti devraldı

Tutuklu gazetecilerin özgürlüklerine kavuşması için tutulan nöbet 22. gününe girdi.

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Ümit Silivri'de nöbeti devraldı

Silivri Cezaevi önündeki “Umut Nöbeti”ni Yazar Ahmet Ümit, Gazeteci Ümit Aslanbay, Medya Günlüğü Genel Yayın Yönetmeni Cenk Başlamış ve Cumhuriyet Gazetesi Sayfa Operatörü Zarife Selçuk tuttu.



Ahmet Ümit şöyle konuştu:



“Sabahları mutsuz uyanıyoruz. Üretimimizi yaparken mutsuzuz. Toplumun büyük bir kesiminde korku var. Özgürlük nöbetimiz sürüyor. Hiç kimsenin fikirlerinden dolayı tutuklanmadığı bir Türkiye özlemiyle bekliyoruz. Zulme inat, tutuklu gazeteciler ile dayanışma için Silivri Cezaevi önünde nöbetteyiz.”



Ümit Aslanbay şu ifadeleri kullandı:



Ahmet Ümit Silivri'de nöbeti devraldı“Gazeteciler, “özgür basın” mücadelesinin asla bitmeyeceğini biliyorlar. Buldukları her boşluktan, yakaladıkları her aralıktan gazetecilik yapmaya devam edecekler. Çünkü gazetecilerin işi bu.”



Cenk Başlamış ise şöyle dedi:



“Gazeteci toplum adına soran ve sorgulayan kişidir. Eğer bu görevi yapması engelleniyorsa demek ki, gazeteci doğru soruları soruyor ve demek ki o sorular birilerini rahatsız ediyor. Evet, Türkiye hiçbir zaman özgürlükler ülkesi olmadı ama gazetecilerin üzerindeki baskı ve yıldırma çabaları 12 Eylül'den bu yana hiç bu kadar artmadı. Çelişkiye bakın, halk adına Meclis'te görev yapanlar-ve bunun için yüksek maaşlar alanlar- dilediklerini söyleyebilecek, halk adına sorgulayanlar cezaevine atılacak! Ama gazeteciler olarak çuvaldızı kendimize de batırmak zorundayız. Bugün sırtımızın duvara dayanmamasının nedeni, baskı ve sansüre karşı ortak direniş gösteremeyişimiz. Hayatın en basit kuralıdır, sen kendi hakkına sahip çıkmazsan başkası senin hakkına hiç sahip çıkmaz...”



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin