Ahmet Özhan'dan 'yandaş' çıkışı!

24 TV'de Esra Elönü'nün sunduğu Arafta Sorular programına konuk olan Ahmet Özhan "Bu memleket benim, hiçbir şeyin yandaşı değilim. Sadece inancımın ve onun uzantısı kültürümün yandaşıyım" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Özhan'dan 'yandaş' çıkışı!

Esra Elönü'nün 24 TV'de yayınlanan Arafta Sorular programına Ahmet Özhan oldu. Özhan, " 'Sen ne yaparsan yap makbul değil' üslubu adil değil. Günümüzde iktidara muhalefet etmiyorsan yandaşsın, çağ dışısın. Bunu paylaşmak mümkün değil. Sen onaylayabilirsin, ben muhalefet edebilirim. Bu memleket benim, hiçbir şeyin yandaşı değilim. Sadece inancımın ve onun uzantısı kültürümün yandaşıyım" ifadelerini kullandı.

Ahmet Özhan programda şu açıklamalarda bulundu:

"Meşrebin hoşuma gitmeyebilir. Ama hürriyetler adına senin meşrebini yaşaman için ben seninle birlikte yürürüm. Çünkü senin hürriyetin giderse benimki de gider. Günümüzde zamanın iktidarına muhalefet etmiyorsan yandaşsın anlamına geliyor. Yani çağ dışısın. Ne münasebetse. Sen onaylayabilirsin ben muhalefet edebilirim. Bizim muhalefet etme hürriyetimiz yok mu? 'Gururlanma Padişahım, senden büyük Allah var' diye padişah cuma selamlarında kendisi söylettiriyordu. Herkes birilerini beğenecek diye bir kaide yok fakat bunu nasıl yaptığın önemli.

Benim büyüğüm bir gün dedi ki 'Şu zatı hiç sevmem ama memleketimi idare ediyor ise yolda giderken çantasını tek başına taşıyor ise gider elinden çantasını elinden alır bir adım da gerisinde yürürüm. Çünkü benim devletimi temsil ediyor' dedi. Bir insanın fikirlerini paylaşmamak başka bir şey yok saymak başka bir şey. Hakaret etmek başka bir şeydir. Bunları onaylamak mümkün değildir. Demokratik hak olarak insan muhalif de olabilir. Ama her şeyin edebi vardır, ölçüsü vardır. Bu memleket benim, hiçbir şeyin yandaşı değilim. Sadece inancımın ve onun uzantısı kültürümün yandaşıyım."

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin