Ahmet Nesin: Edebiyat post modernleşiyor!

Yazar Ahmet Nesin 7. Çukurova Kitap Fuarı'nda okurlarıyla bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Nesin: Edebiyat post modernleşiyor!

Yazar Ahmet Nesin, yeni neslin okumadığı fikrine katılmadığını belirterek, "Yıllardır aynı şeyi söylüyorum, çok iyi okuyorlar. Gezi sürecini, okumayan bir kesim yaratamazdı. Muhalefet olarak hiçbir partinin yapamadığını yaptılar, Türkiye ayağa kalktı" dedi.



7. Çukurova Kitap Fuarı kapsamında okurlarıyla bir araya gelen Ahmet Nesin, "Biz daha çok politik kitaplar okuduk, bu bir hataydı" dedi. “Yeni nesil okumuyor” fikrine karşı çıkan Nesin, “Yıllardır aynı şeyi söylüyorum, çok iyi okuyorlar. Gezi sürecini, okumayan bir kesim yaratamazdı. Muhalefet olarak hiçbir partinin yapamadığını yaptılar, Türkiye ayağa kalktı. Biz orada figüran olduk, yardımcı olduk, abi olduk” diye konuştu.



Çukurova Kitap Fuarı ve Genel Türk Edebiyatı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Nesin, Türkiye’de kitapçı kültürü kalmadığı için, fuarların önemine dikkat çekti.



Eski edebiyat türünün artık değiştiğini ve insanın aldığı eğitime uyan bir durumda olmadığını bildiren Nesin, “Yöresel anlamda, eskisi gibi edebiyatçı çıkaramamak, edebiyattaki değişimden kaynaklanıyor. Edebiyat ‘post modernleşiyor.’ O yüzden post modern edebiyat yapanlar öne çıkıyor“ dedi.



Ahmet Nesin, 19 Ocak tarihine kadar Düşün Yayınevi standında okurlarını bekliyor olacak. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin