Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu'nun bilinmeyenlerini anlattı

Cine5'te yayınlanan programa konuk olan Belediye Başkanı, bilinmeyenleri anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu'nun bilinmeyenlerini anlattı

Cine5 ekranlarında Ece Vahapoğlu sunumuyla ekrana gelen Uzun Lafın Kısası’na konuk olan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Ece Vahapoğlu’nun Taksim ile ilgili sorularını samimiyetle yanıtladı.

 

"TAKSİM’İN YENİ HALİ TEMMUZ AYINDA HAZIR”

Son ayların en çok konuşulan konusu Taksim Meydanı’nın yenilenme çalışmalarının hızla ilerlediğini ve Temmuz ayına kadar bitirilmesinin hedeflendiğini kaydeden Demircan, çalışmalar bitince ortaya 18.000 metrekare yaya alanının çıkacağını ve kullanıma açılacağını belirtti. Taksim ve çevresindeki yenileme çalışmalarının önceliğinin trafikteki rahatlama olduğunun altını çizen Ahmet Misbah Demircan, aynı zamanda turistik bir bölge olduğu için bina ve yaşanabilir alanların yenilenmesine de aynı ölçüde öncelik verdiklerini de söyledi.

 

“ASMALIMESCİT’TE HERKESİN HAKKI VAR” 

Ece Vahapoğlu’nun Asmalımescit’deki işletmelerle ilgili sorusunu da cevaplandıran Demircan, bu bölgedeki tarihi binaların ve sokakların işletme amaçlı yapılmamasından dolayı sorunlar yaşandığını belirtti. Eğlenmek için mekanlara gelenler kadar yaya olarak dolaşmak isteyenlerin de eşit haklara sahip olduğunu, yapılan düzenlemelerin yeni dönemde herkesi memnun ettiğini anlattı.

 

"İSTANBUL OLİMPİYATLARA HAZIR”

Ahmet Misbah Demircan  son günlerde ülkemizde incelemelerde bulunan Olimpiyat komitesi ve Olimpiyatlarla ilgili de iddialı sözler söyledi. İstanbul’un gerek spor tesisleri, gerek mekanları açısından yeterli olduğunu düşündüğünü, Olimpiyatların burada yapılması halinde mükemmelin yakalanacağını, bu organizasyonun İstanbul’un tanıtımı için önemli bir alan olduğunu belirtti. Olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil edecek sporcular için spor kulüplerine de büyük rol düştüğünün altını çizdi.

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin