'Ahmet Kaya yaşasaydı Serdar Ortaç’a derdi ki...'

Merhum şarkıcı Ahmet Kaya’nın ağabeyi Mustafa Kaya'dan önemli açıklamalar...

Google Haberlere Abone ol
'Ahmet Kaya yaşasaydı Serdar Ortaç’a derdi ki...'

Bugün 28 Ekim 2017. Merhum şarkıcı Ahmet Kaya’nın doğum günü. Tam 60 yıl önce bugün dünyaya gelen Ahmet Kaya’yı en iyi tanıyanlardan biri olan ağabeyi Mustafa Kaya, Hürriyet'ten Sertaç Virancık'ın sorularını yanıtladı.



İşte, kendisi de üç albüm çıkaran bir müzisyen ve aynı zamanda bir ressam olan Mustafa Kaya'nın, Ahmet Kaya'nın doğum gününde söyledikleri:



"- Müziğe ne zaman başladınız?



- Malatya doğumluyuz. 14 yaşlarında müziğe profesyonel olarak başladık. Tabii o zamanlar aileden de baskı büyük. “Oğlum müzik nedir, serseri mi olacaksın, okuluna git” gibi telkinlerle müzikle uğraşmamızı istemediler. Bu arada Sümerbank Bağlama Ekibi’ni kurduk. 6 kişilik bir ekipti. Profesyonel olarak müziğe ilk adımı o zaman attım. Para kazanmaya da bu şekilde başladık. Ailem fakirdi. Ben 5 kardeşin en büyük çocuğuydum. Çalışmak zorundaydık. Ardından işçi olarak Sümerbank’ta çalışmaya başladım.



- Peki ya okul?



- Okulumu akşama aldım. 20’li yaşlarımdayken İstanbul’a geldik. Bir yandan okudum, bir yandan çalıştım. Sonra iktisat bölümünü kazandım ve bitirdikten sonra Maliye’ye girdim. Askerlik görevini yaptıktan sonra, o zamanki adıyla Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’ne başvurdum. Resim çizmek benim için çok büyük bir tutkuydu, hala da öyle. Bir anda Maliye’yi bıraktım, istifa ettim. Derslerime yoğunlaştım ve sınava girip kazandım.



- Siz özel bir üniversitede resim öğretmenliği de yaptınız.



- Evet. Çok da öğrenci yetiştirdim. 



- Ahmet Kaya’nın resmini çizdiniz mi hiç?



- Hayır. Birçok kişi çizdi ben hiç yapmadım. Ancak zamanı geldiğinde yapacağım. Çok da büyük bir şey olacak."



Röportajın devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin