Ahmet Kasım Han kimdir? Ahmet Kasım Han hangi takımlı?

Galatasaray'da istifasını açıklayan genel sekreter Köksal Ünlü ile kavga ettiği iddia edilen Ahmet Kasım Han'ın kim olduğu ve hangi görevde olduğu sosyal medyada merak ediliyordu.

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Kasım Han kimdir? Ahmet Kasım Han hangi takımlı?

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas'ın danışmanı olarak görev yaptığı iddia edilen Ahmet Kasım Han'la ilgili gerçek ortaya çıktı.

Burak Elmas'la yakın ilişkileri olan Ahmet Kasım Han'ın kulüpte resmi olarak bir görevi olmadığı ve başkanla sadece arkadaş oldukları ifade edildi. Ahmet Kasım Han'ın Fenerbahçe taraftarı olmasından dolayı sosyal medyada tepkiler oluşmuştu. 

Galatasaray Kulübü üyesi Yasin Çakmak Twitter hesabından, "Az önce Ahmet Kasım Han Bey nezaket gösterip bana ulaştı, ne Burak Başkan’a ne de Galatasaray Spor Kulübü’ne danışmanlık hizmeti vermediğini net olarak anlattı. Açıkçası söylediklerini gayet makul buldum, dolayısıyla benim için bu konu kapanmış durumda." dedi.

Genel Sekreter Köksal Ünlü ile Fenerbahçe Kongre üyesi olan Ahmet Kasım Han'ın yönetim kurulu toplantısı sonrası kavgaya varan bir tartışma yaşandığı yazılmıştı. Bu iddiaların ardından genel sekreter Köksal Ünlü, yönetim kurulundan istifa etti.

Ahmet Kasım Han kimdir?

Ahmet Kasım Han, 1969 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Ekonomi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olan Ahmet Kasım Han, aynı üniversitede Siyasi Tarih üzerine Yüksek Lisans yaptı. Yine aynı üniversitede Uluslararası İlişkiler alanında doktora çalışmalarını tamamladı. Ayrıca Harvard’da Müzakere eğitimi aldı. Han, 2003-06 yılları arasında, Türkiye İhracatçılar Birliği’nde Uluslararası İlişkiler Danışmanlığı yaptı.

Ahmet Kasım Han, 2005-08 yılları arasında Harp Akademisi’nde uluslararası görevler üstlenen tüm yüksek rütbeli personelin alması gereken Uluslararası Müzakere Stratejileri dersini şekillendirdi ve ders verdi. Bir dönem Toktamış Ateş'in asistanlığını yapan Ahmet Kasım Han, Kadir Has Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğretim üyesidir ve aynı kurumda Rektör Danışmanlığı görevini yürütmektedir.

Ayrıca çeşitli televizyon programlarında kendi alanıyla ilgili yorumlar yapmaktadır.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin