Ahmet Hakan'dan İmamoğlu soruşturmasına tepki!

Ahmet Hakan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 'Kanal İstanbul' soruşturması açılmasına ilişkin olarak, "Son günlerde bizzat Cumhurbaşkanı tarafından dile getirilen 'hukukta reform' sözü ile çelişen bir incelemedir." görüşünü savundu.

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Hakan'dan İmamoğlu soruşturmasına tepki!

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü köşe yazısında, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında başlatılan, Kanal İstanbul soruşturmasına tepki gösterdi.

Hakan, "İçişleri Bakanlığı müfettişleri, İmamoğlu yönetimi tarafından İstanbul’a asılan Kanal İstanbul karşıtı pankartlarla ilgili olarak inceleme başlatmışlar. Gerekçe? Gerekçeyi şöyle izah etmiş müfettişler: 'İdarenin bütünlüğü ilkesine ve devlet politikasına, kamu kaynağı kullanılarak muhalefet etmek.' Bunun Anayasa’ya aykırı olduğu iddiasındalar müfettişler. Demek ki neymiş? Kanal İstanbul’a karşı çıktı diye Ekrem İmamoğlu hakkında bir soruşturma açılmamış. Kanal İstanbul karşıtı pankartları, kamu kaynaklarını kullanarak astı diye inceleme başlatılmış. Ama durun bir dakika! Gerçeğin öyle değil de böyle olması fark eder mi? Benim açımdan pek fark etmez." düşüncesini dile getirdi.

Ahmet Hakan'ın yazısını okumak için TIKLAYIN

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin