Ahmet Hakan'a saldırıya tepkiler devam ediyor: 'Seçim öncesi gözdağı'

Gazetecilerin bugünkü gündeminde Ahmet Hakan'a saldırı var.

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Hakan'a saldırıya tepkiler devam ediyor: 'Seçim öncesi gözdağı'

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, dün gece evinin önünde 3 kişi tarafından darp edilen Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'la ilgili bir açıklama yayınladı. 



Saldırının tüm cesur kalemleri korkutmaya yönelik olduğunu söyleyen Misket Dikmen, "Bu çirkin saldırı Ahmet Hakan’ın bazı isimler tarafından hedef gösterilmesinin sonucudur. Basın ve ifade özgürlüğüne yönelik bu saldırının asıl amacı tüm cesur kalemlere gözdağı vermektir" diye konuştu.



Saldırganların yakalanmasının olumlu bir gelişme olduğunu ancak olayın arkasındaki isimlerin de mutlaka ortaya çıkarılması gerektiğini belirten Misket Dikmen, şunları söyledi:



"Hürriyet Gazetesi’nin etkin yazarlarından Ahmet Hakan Coşkun’a yapılan çirkin saldırıyı kınıyoruz. Ahmet Hakan’ın saldırıdan ağır yara almadan kurtulması ve saldırganların yakalanması sevindiricidir. Ancak önemli olan bir süredir açıkça tehdit edilen Ahmet Hakan’a yönelik bu saldırıyı organize edenlerin ortaya çıkarılmasıdır. Geçmişte de gazeteciler öldürülerek, dövülerek, hapse atılarak susturulmaya çalıştı fakat hiç biri yılmadı. Ahmet Hakan gibi cesur kalemler de bu tür alçakça saldırılara göz yummayacaktır ve kendi ifadesiyle ‘doğru bildiği yolda ilerleyecektir’. Ülkemizdeki basın ve ifade özgürlüğüne kara bir leke daha düşüren bu saldırıyı şiddetle kınıyor, Ahmet Hakan Coşkun başta olmak üzere Hürriyet Gazetesi ailesi ve basın camiamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz"



CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı gazeteci-yazar Atila Sertel de, yayınladığı açıklamada şunları söyledi: 



"Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan’a yapılan çirkin saldırıyı üzüntüyle öğrendim. Meslektaşımıza yönelik saldırıyı, saldırganları ve azmettirenleri kınıyorum. Bu iktidar döneminde gazetecilere yönelik her türlü saldırı maalesef olağan hale geldi. Kaçak Saray’ın ve iktidarın hoşuna gitmeyenleri yani gerçekleri yazan gazeteciler direkt olarak hedef gösterildi. Kamuoyunun da bildiği gibi Ahmet Hakan da gerek bazı gazete ve gazeteciler tarafından gerekse en yetkili ağızlar tarafından tehdit edildi, hedef gösterildi. Bu saldırı ne yazıkki göstere göstere gelmiştir ve yaklaşan seçimler öncesi sadece Ahmet Hakan’a değil tüm muhalif kalemlere gözdağı verme amacı taşımaktadır. Gazeteciler üzerinde oluşturulmaya çalışılan korku imparatorluğu 1 Kasım’dan sonra yerle bir olacak, kalemler özgür kalacak. Ahmet Hakan Coşkun’a, Hürriyet ailesine ve Türk basın topluluğuna geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, saldırıyı azmettirenlerin bir an önce ortaya çıkarılmasını diliyorum"



TGC (Türkiye Gazeteciler Cemiyeti) de şu açıklamayı yaptı:



Seçime giderken medya kuruluşlarının ve gazetecilerin Cumhurbaşkanı, iktidar ve iktidarı destekleyen bazı yazarlar tarafından sürekli hedef gösterilmesi sözlü ve fiziksel şiddeti körüklemektedir.



Her ne kadar geçici iktidarın Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye’de basının özgür olduğuna inansa da bu ülkede her gün bir yayın organı basılmakta, gazeteciler saldırıya uğramaktadır. 



Son olarak aylardır iktidar yanlısı medya organlarının yazarları tarafından açıkça dayak ve ölümle tehdit edilen üyemizAhmet Hakan, dün gece korumasıyla birlikte saldırıya uğramış ve hastaneye kaldırılmıştır. Basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünü hedef alan bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. Meslektaşımıza geçmiş olsun diliyoruz. 



Ahmet Hakan’a yönelik tehditlerle ilgili bugüne kadar seyirci kalan ve görevini yerine getirmeyen İçişleri Bakanlığı’nı görevini yapmaya, gözaltına alındığını öğrendiğimiz saldırganların kimliklerini açıklamaya davet ediyoruz.



Bağımsız ve bağlantısız gazetecilerin her türlü baskıya rağmen görevlerini yapmaya devam edeceğini tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz.



'Basın Özgürlüğü bir darbe daha almıştır'



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin