Ahmet Hakan'a saldıranların cezası belli oldu

Gazeteci Ahmet Hakan’a evinin önünde yapılan saldırıya ilişkin yargılanan 7 sanıktan 5’i 2 yıl 2 ay 20 gün hapse mahkum edildi. Davada 2 sanığın ise beraatine karar verildi.

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Hakan'a saldıranların cezası belli oldu

Ne olmuştu?

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve yazarı Ahmet Hakan, İstanbul'daki evinin önünde 4 kişinin saldırısına uğramıştı. Hastaneye kaldırılan Ahmet Hakan'ın burnunda kırıklar olduğu öğrenilmişti. Ahmet Hakan, sabah saatlerinde taburcu edilirken, saldırıyla ilgili önce 3 kişi gözaltına alınmış, sabah saatlerinde 4'ncü saldırgan da yakalanmıştı.

Ahmet Hakan, dönemin Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ile bir mesaj göndererek, "Bu tür saldırılardan hiç bir şekilde yılmayacağız. Korkmuyoruz. Bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz" demişti.

Ahmet Hakan CNN Türk’teki ‘Tarafsız Bölge’ programından sonra şoförünün kullandığı ve korumasının da bulunduğu otomobiliyle evine gitmek üzere ayrıldı. Hakan, Nişantaşı’ndaki evinin önüne geldiğinde saldırıya uğradı.

Saat 00.35’te 34 VY 7765 plakalı siyah Toyota marka otomobille gelen 4 kişiden biri korumasına yönelirken, diğer üçü Ahmet Hakan’a saldırdı. Hakan’ı darp eden saldırganlar otomobilleriyle kaçtı.

Hemen yakalandılar

Saldırıya karıştıkları belirlenen 3 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler Şişli Hamidiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Sabaha karşı yakalanan 4. şüpheli ile birlikte ifadeleri alınan saldırganlar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin