Ahmet Hakan, Radikal muhabirini tehdit eden Vali'yi topa tuttu!

Hürriyet köşe yazarı, Eskişehir Valisi'ne bugünkü köşesinden tavsiyelerini sıraladı.

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Hakan, Radikal muhabirini tehdit eden Vali'yi topa tuttu!

Ahmet Hakan, Hürriyet'teki köşesine bugün, Radikal Gazetesi muhabiri İsmail Saymaz'a tehdit dolu bir e-mail gönderen Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'yı taşıdı ve Vali'ye 7 önemli tavsiyede bulundu. İşte, Hakan'ın 7 tavsiyesi:



"Eskişehir Valisi’ne yedi hayati tavsiye



ESKİŞEHİR Valisi, Eskişehir’de sopalarla dövülerek öldürülen gençle ilgili haberler yapan Radikal gazetesi muhabirine sabaha karşı dörtte “Oğlum İsmail” diye başlayan bir e-mail gönderdi.



Vali Bey, e-mail’inde...

-Muhabirin ısrarla yalan haberler yaptığını öne sürüyor.

-Muhabirin sözlerini çarpıttığını iddia ediyor. 

-“Adi, şerefsiz ve alçak” türü nitelemelere yer veriyor.

-“Toprağın altı da var” diyerek ahrette hesaplaşmaya gönderme yapıyor.



*



Vali Bey’e 7 adet tavsiyede bulunacağım:

-BİR: Sabaha karşı dört, uyku için ideal saattir, insan vücudu kendini otomatik olarak kapatır o saatte. Bırak bilgisayarı. Yat ve uyu. “Gecenin şerri, sabahın hayrı” derdi eskiler. Gecenin şerriyle yazılan e-mail’den kimseye hayır gelmez. 

-İKİ: “Sitem içeren özel bir e-mail gönderdim, ortalığa serilmesine bir anlam veremedim” türü sözler etme. Ancak birbiriyle didişen sevgililer, birbirlerine “sitem” içeren özel mail’ler atarlar. Valilik makamı, sitemli e-mail’leri kaldırmaz.

-ÜÇ: Tartışma konusu toprağın altına girmiş 19 yaşındaki bir genç ise muhatabını “toprağın altı” ile korkutma. Mümkünse “toprağın altı” temasından büyük bir hızla uzaklaş.

-DÖRT: Israrla çarpıtılan haberler söz konusuysa sen de ısrarla tekzip gönder, ısrarla yalanlama yap, ısrarla basın toplantısı düzenle... Ama asla hırslanmış bir ergen gibi “özel e-mail” gönderme.

-BEŞ: Hiçbir mesaja “oğlum İsmail” diye başlama... Sen böyle başlarsan muhatabın da “oğlum Vali” diye başlama hakkını kendinde görür... Büyük devletimizin koca valisinin “oğlum” diye başlayan bir hitaba maruz kalmasına hangi milli yürek dayanır?

-ALTI: Son dönemde ortaya çıkan “höt zöt yapmak ile devlet yönetmek arasında sıkı bir ilişki vardır” havasına kendini fazla kaptırma... Höt zöt yapmayı şiar edinenler bile seni yarı yolda bırakıverirler.

-YEDİ: Önce “O mail’i ben göndermedim”, sonra “O mail’i ben gönderdim” deme... Önce “oğlum İsmail”, sonra “İsmail Bey” deme... Hep doğruyu söyle... Hep olduğun gibi ol... Yazarken nasıl cesur oluyorsan, yazdıkların ortaya çıktığında da cesur ol."



Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin