Ahmet Hakan: 2019'da yüzde 48.4'ün başkan adayı kim olmalı?

Hürriyet yazarı, 2019'da 'hayır' cephesinin başkanını tarif etti.

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Hakan: 2019'da yüzde 48.4'ün başkan adayı kim olmalı?

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, 2019'da yapılacak seçimlerde 'Hayır' cephesinin nasıl bir başkan adayı çıkarması gerektiğini yazdı.



Ahmet HAKAN / HÜRRİYET



2019'da yüzde 48.4'ün başkan adayı kim olmalı



HEM milliyet-çilerden, hem Kürtlerden, hem laiklerden, hem muhafazakârlardan oy alma kapasitesi olan... “SUPERMAN” gibi biri olmalı.



Hem şehirli, hem köylü, hem batılı, hem doğulu, hem Karadenizli, hem Siirtli... Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan... “DADALOĞLU” gibi biri olmalı.



Hem sert, hem yumuşak, hem diklenen, hem dik duran, hem vurdu mu oturtan, hem sevdi mi tam seven... “ÖRÜMCEK ADAM” gibi biri olmalı.



Kapılardan sığmayan, kara yağız edalı, pehlivan görünümlü... Bozok Yaylası’ndan şöyle bir geçmiş... “KARA MURAT” gibi biri olmalı. 



Hem gülen, hem ağlayan, hem kızan, hem hoş gören, hem yanılan, hem yanıltan, hem tavizsiz, hem pragmatik... “JOKER” gibi biri olmalı.



Hem iktisattan çakan, hem dava şuuru nedir bilen... Aynı anda hem TÜSİAD’a, hem MÜSİAD’a üye olabilen... “KELOĞLAN” gibi biri olmalı.



Hem inat eden, hem geri çekilen, hem onu, hem bunu ikna eden, maceradan maceraya atılan... “JAMES BOND” gibi biri olmalı.



Hem alnı secde gören, hem laf sokup kapak yapabilen... Aynı anda hem profesöre, hem bakkala hitap edebilen... “HOCA NASRETTİN” gibi biri olmalı.



Hem risk alan, hem kaçan... Bir ileri giderken iki de geri çekilen... Mehter Marşı’ndan İzmir Marşı’na anında kayıveren... “MAKYAVEL DAYI” gibi biri olmalı.



Ahmet Hakan'ın yazısının tamamını BURADAN okuyabilirsiniz.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin