Ahmet Davutoğlu'nun 'ahlaksızlık' çıkışına gazetecilerden tepki!

Basın Konseyi, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gazetecilerle ilgili sözlerine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Davutoğlu'nun 'ahlaksızlık' çıkışına gazetecilerden tepki!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çağlayan Adliyesi'ndeki kanlı baskının ardından bazı basın kuruluşlarını sert sözlerle eleştirmişti. 



Basın Konseyi, "Aynı sağduyulu tavır siyasiler ve medya tarafından gösterilsin isterdik ama maalesef medyamızın bazıları bu acıyı paylaşırken, başka bir kesimi de daha evlat acısı yüreğine inmiş ailenin acısı dururken, bu sabah gazeteleri açtığınızda o resimleri, şakağına silah dayanmış resimleri, yayınlama ahlaksızlığını, nezaketsizliğini göstermiştir. Bütün bu medya mensuplarına çağrıda bulunuyorum. Öz eleştiri yapın. Kendi eşiniz, babanız olsaydı bunların olacağını düşünün, acaba ne hissederlerdi? Bu insani bir durumdur" ifadeleriyle basına yüklenen Davutoğlu'na tepki gösterdi.



Konsey, aşağıdaki açıklamasıyla Davutoğlu'nun sözlerine tepki gösterdi:



"İstanbul Çağlayan'daki Adalet Sarayı’nda önceki gün terör örgütünün eyleminde şehit olan savcı Mehmet S. Kiraz toprağa verildikten sonra açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, bazı basın organlarını "ahlaksızlıkla, terbiyesizlikle" suçlaması kabul edilemez.

 

Başbakanların, basına terbiye verme gayretlerine alışamadığımızı hatırlatırken, "ahlaksız" yakıştırmasının ise, başbakanlık makamının ağırlığı ile örtüşmediğini  belirtiyoruz.

 

Ülke olarak zor bir dönemden geçerken, basına ahlaksız yakıştırmasının talihsiz bir dil sürçmesi olduğunu düşünüyoruz…

 

Basını, terör örgütleriyle ilişkilendirme çabalarını ise kabul etmemiz olanaksızdır.

 

Yıllardan beri, terörle cesurca mücadele eden, teröristlere hiçbir ödün vermeden haberlerini korkusuzca yayımlayan ve bu nedenle de teröre sayısız şehit veren Türk medyasına karşı, Başbakan'ın kullandığı ifadeleri haksız ve yakışıksız buluyoruz.

 

Gazetecilik refleksi ile kullanılan fotoğraf üzerinden “suçlu” yaratma gayretlerine yoğunlaşmak yerine, olayların ayrıntılı incelenip, sonuçlarının kamuoyuyla paylaşılmasını bekliyoruz."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin