Ahmet Atakan'ı anma eylemleri bu akşam da devam ediyor

İstanbul ve Ankara'da toplanan gruplara polis müdahale etti.

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Atakan'ı anma eylemleri bu akşam da devam ediyor

Hatay'da hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ı anmak için düzenlenen gösteriler bu gece de devam etti. İstanbul ve Ankara'da toplanan gruplara polis müdahale etti. Sokak aralarına kaçan gruplara polisin müdahalesi devam ediyor.



İstanbul Kadıköy'de Altıyol'da bulunan Boğa heykeli'nin önünde toplanan grup Hatay'daki olaylarda hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın ölümünü protesto etmek için oturma eylemi yaptı. Polisin dağılın uyarılarını dinlemeyen grup, yürümek isteyince polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Grup ara sokaklara dağıldı. Olaylar sırasında bazı göstericiler gözaltına alındı. Kadıköy'de ara sokaklarda grup ve polis arasındaki gerginlik devam ediyor. 



GAZİ MAHALLESİ'NDE POLİS MÜDAHALESİ



Hatay'da Ahmet Atakan'ın hayatını kaybetmesini protesto etmek isteyen bir grup, Gazi Mahallesi İsmetpaşa Caddesi'nde eylem yaptı. Göstericiler polis ekiplerine havai fişek ve molotof kokteyli atarken, polis ekipleri de biber gazı müdahale de bulundu.



Hatay'da Ahmet Atakan'ın hayatını kaybetmesini protesto etmek isteyen bir grup, Sultangazi Gazi Mahallesi'nde saat 21.30 sıralarında eylem yapmaya başladı. Göstericiler, İsmetpaşa Caddesinin bir bölümünü trafiğe kapattı. Çöp konteynırlarını yola devirip barikat kuran göstericiler, bu barikatı ateşe verdiler. Bunun üzerine çevik kuvvet ekipleri yüzleri maskeli gruba müdahale etti. Daha sonra göstericiler polis ekiplerine havai fişeklerle karşılık verdiler. Polis ekipleri TOMA aracı ile yanan barikatı söndürdü. İsmet Paşa Caddesi'nde eylem devam ediyor. Öte yandan eylem başlamadan önce ara sokaklarda kimliği belirsiz kişilerce, silahlarla havaya ateş edildiği iddia edildi.  



ANKARA'DA TOMA'LI MÜDAHALE



Başkent'te de bu gece de eylem yapıldı. Göstericiler barikatları ateşe verirken, polis TOMA ve gaz bombasıyla müdahalede bulundu.



Hatay'da yaşamını yitiren Ahmet Atakan'ın ölümünü protesto eden göstericiler, akşam saatlerinden itibaren Mamak Tuzluçayır'dabir araya geldi. Göstericiler, Ahmet Atakan'ın ölümünü protesto ederken Tuzluçayır meydanında çöp konteynerlerinden barikatlar kurarak ateş yaktı. Polis, göstericilere dağılmaları için uyarıda bulunduktan sonra tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. DHA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin