'Ahlaksızlık'la suçlanan Bugün gazetesi için İpek Medya Grubu'ndan açıklama!

Başbakan'ın başdanışmanının eleştirdiği gazeteden cevap gecikmedi.

Google Haberlere Abone ol
'Ahlaksızlık'la suçlanan Bugün gazetesi için İpek Medya Grubu'ndan açıklama!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Bugün gazetesinin Başbakan Erdoğan ve Fatma Şahin'i elele gösteren fotoğrafı keserek yayımlamasını sert sözlerle eleştirdi. 



Yeni Şafak gazetesinde Yasin Doğan takma adıyla köşe yazarlığı yapan Akdoğan 'Kavganın da bir ahlakı vardır' ifadelerini kullandı. 



Eleştiriler üzerine Bugün gazetesinin bağlı olduğu İpek Medya Grubu'ndan şu açıklama yapıldı:



"Kamuoyuna açıklama:



Sosyal medyada ve bazı yayın organlarında Gazetemiz BUGÜN'ü hedef alan haksız ve kasıtlı yayınlar sebebi ile kamuoyuna açıklama yapma mecburiyeti doğmuştur.



Bugüne kadarki yayınlarımıza ve çizgimize bakılırsa bilinir ve biliniz ki; yayın grubumuz, içinde bulunduğu basın etik kuralları dışına asla çıkmamıştır.



Özellikle sosyal medya üzerinden kim oldukları bilinen kişiler ve artık kuruluş amaçları çoğunluk tarafından malum internet sitelerinde, Sayın Fatma Şahin Hanımefendi'nin Sayın Başbakanımız'la "ATO" salonundaki aday tanıtım törenine ilişkin kullanılan fotoğrafa farklı bir anlam yüklenmesi tek kelime ile ahlaksızlıktır.



Tüm televizyon kanallarından canlı yayınlanan bir törenin, devletin Anadolu Ajansı'ndan servis edilen bir karesinin farklı amaçla kullanıldığını düşünmek "hastalıklı bir ruh hali"nin yansımasıdır.



Sayın Fatma Şahin hem Medya Grubumuz hem de halk nezdinde son derece saygın ve başarılı bir Bakan ve örnek bir Hanımefendi'dir.



Tabii bir tören fotoğrafını, bu şekilde çarpıtarak kampanya yürütenler "dost" gibi gözüküp Medya Grubumuz'a saldırma kisvesi altında, "hastalıklı ruh halleri" üzerinden hem Sayın Başbakanımız'a hem de muhterem Bakanımız'a hakaret etmekte ve "fitne ateşine" benzin dökmeye çalışmaktadırlar.



Gerçekler gün gibi ortadayken, grubumuza yöneltilen örgütlü, çarpıtma ve saldırı kabul edilemez, bu basın özgürlüğüne de aykırıdır.



Bununla beraber, mizanpajın gereği olarak tercih edilen Anadolu Ajansı resminde maksadı aşma ve muhatapları nezdinde bir kırılma söz konusu ise, tamamen masumane bir kullanım söz konusu olmasına rağmen, kendilerinden özür dileriz...



Açıklamanın tamamını okumak için tıklayınız.



Yalçın Akdoğan'dan Bugün gazetesine sert tepki!




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin