Ağzınızın suyu akacak: Kimse yufka böreği olduğunu anlamayacak. Yufkadan lezzetli börek yapmanın en büyük sırrı ortaya çıktı

Hem lezzetli hem de pratik yufka böreği hazırlamak istiyorsanız bu tarif tam size göre. Oldukça kısa süre içerisinde hazırlayabilecek aynı zamanda lezzetiyle mest olacaksınız. İşte çıtır çıtır nefis peynirli börek tarifi...

Google Haberlere Abone ol
Ağzınızın suyu akacak: Kimse yufka böreği olduğunu anlamayacak. Yufkadan lezzetli börek yapmanın en büyük sırrı ortaya çıktı

Yufkadan lezzetli börek yapmak istiyorsanız ancak henüz doğru tarifel karşılaşmadıysanız bu tarif tam size göre. Çıtır çıtır dokusu ve lezzetli haliyle bu böreği en özel günlerinizde misafirlerinize ikram etmek isteyeceksiniz.

İşte yufka böreğinin en lezzetli hali...

Malzemeler

30 adet baklavalık yufka

Sosu için;

1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta akı

İçi İçin;

350 gr peynir
Bir tutam maydanoz
1 çay kaşığı pul biber

Üzeri İçin;

Yumurta sarısı
Susam
Çörek otu

Yapılışı;

İlk olarak yufkaları ıslatmak için sosumuzu hazırlayarak başlayabiliriz. Sos için uygun bir kabın içerisine 1 su bardağı yoğurt, yarım su bardağı süt, yarım su bardağı sıvı yağ ve sarısını üzeri için ayırdığımız 1 adet yumurtanın akını ilave edelim ve güzelce karıştıralım.

Akabinde böreğin iç harcı için 350 gram kadar beyaz peyniri çatalla güzelce ezelim. Peynirleri ezme işlemini tamamladıktan sonra ince ince kıydığımız 1 tutam maydanozu ve 1 çay kaşığı pul biberi ekleyerek güzelce karıştıralım.

Baklavalık yufkalardan iki tanesini tezgahın üzerine alalım. Yufkaların üzerine hazırladığımız sostan güzelce sürelim. Yufkanın her bölmesini sosla ıslattıktan sonra 2 tane daha baklavalık yufka yerleştirelim. 

Yufkaların üzerine tekrar sos sürelim ve 2 kat daha baklavalık yufka yerleştirelim. Bu şekilde ikişer ikişer toplamda 6 tane soslu yufka dizmiş olduk.

Yufkamızın uzun bölgesine hazırladığımız iç harcından güzelce dizelim. Akabinde yufkanın kenarından tutarak rulo şeklinde sarmaya başlayalım. 

Sarma işlemini tamamladıktan sonra böreğimizi 4 eşit parçaya bölelim.

Yağlanmış fırın tepsisinin içerisine aralarında boşluk olmayacak şekilde hazırladığımız böreklerimizi güzelce dizelim. Diğer yufkalara da aynı şekilde tüm işlemi gerçekleştirelim. 

Fırın tepsisinin içerisine yerleştirdikten sonra böreklerimizin üzerine yumurta sarısını güzelce sürelim. Çörek otu ve susam serpiştirdikten sonra önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 45 - 50 dakika kadar pişirelim. 

Pişme süresinini ardından dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz. Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin