Ağzınızda eriyip gidecek: Pastanelerin sır gibi sakladıkları o tarif ortaya çıktı. Tam ölçülü vezirparmağı tatlısı nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de pratik bir tatlı tarifi arayışı içerisinde olanlar için oldukça güzel bir tarifle geldi. Pastanelerde yemeğe alışık olduğumuz o lezzetli evde çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. İşte vezirparmağı için gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Ağzınızda eriyip gidecek: Pastanelerin sır gibi sakladıkları o tarif ortaya çıktı. Tam ölçülü vezirparmağı tatlısı nasıl yapılır?

Malzemeler;

Hamuru için;
125 gr margarin veya tereyağı
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
1 çay bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı yoğurt
3,5 su bardağı un

Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su (700 ml)
1 yemek kaşığı limon suyu

Üzeri için;
İrmik

Yapılışı;

İlk olarak tatlının şerbetini hazırlayarak başlayacağız. Tatlının şerbeti için uygun boyuttaki bir tencerenin içerisine 3 su bardağı toz şekeri ve 3,5 su bardağı suyu ilave edelim ve kaynamaya bırakalım.

15 dakika kadar kaynadıktan sonra üzerine 1 yemek kaşığı kadar limon suyunu ilave edelim. Limon suyunu ilave ettikten sonra 5 dakika daha kaynamasını sağlayalım. Ardından şerbeti soğuması için bırakalım.

Şerbeti hazırladıktan sonra uygun bir yoğurma kabının içerisine 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 adet yumurta ve 1 çay bardağı sıvı yağ alarak çırpalım.

Çırpma işlemini tamamladıktan sonra karışımın içerisine oda sıcaklığındaki 125 gram margarin veya tereyağı, 1 çay bardağı toz şeker, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ve unu ilave ederek elimizle yoğurmaya başlayalım.

Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurma işlemine başlayalım. Hamuru uygun formda yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünd eparçalar koparalım ve avucumuzun içerisinde yuvarlama işlemini gerçekleştirdikten sonra parmak şeklini verelim.

Şekillendirdiğimiz hamurun her tarafını irmiğe bulayalım. Fırın tepsinin içerisine aralıklı olacak şekilde güzelce yerleştirelim. 

Tüm hamura uygun işlemi gerçekleştirdikten sonra  önceden ısıttığımız 170 derece fırında 30 dakika süreyle pişmeye bırakalım.

Arkalı önlü güzelce piştikten sonra tatlımızı fırından çıkaralım ve uygun bir borcam kabının içerisine aktaralım. 

Sıcak tatlının üzerine soğuyan şerbetimizi ilave edelim. Ardından tatlının tüm şerbeti çekebilmesi için 1 - 2 saat kadar bu şekilde dinlenmesini sağlayalım.

Tatlı şerbetini çektikten sonra güzelce servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin