Ağustos ayı enflasyon beklentiyi aştı, gözler Merkez Bankası'nda

Türkiye'nin ağustos enflasyonu, sınırlı düşüş tahminlerine karşın, piyasa beklentilerinin üzerinde geldi. TÜİK verilerine göre; enflasyon ağustosta aylık bazda yüzde 1,12 arttı, yıllık enflasyon yüzde 18,95'ten yüzde 19,25'e yükseldi. Böylece, yıllık enflasyon yüzde 19 olan politika faizinin üzerine çıkmış oldu. Şimdi gözler Merkez Bankası'nda.

Google Haberlere Abone ol
Ağustos ayı enflasyon beklentiyi aştı, gözler Merkez Bankası'nda

Türkiye'nin ağustos enflasyonu, sınırlı düşüş tahminlerine karşın, piyasa beklentilerinin üzerinde geldi. TÜİK verilerine göre; enflasyon ağustosta aylık bazda yüzde 1,12 arttı, yıllık enflasyon yüzde 18,95'ten yüzde 19,25'e yükseldi. Böylece, yıllık enflasyon yüzde 19 olan politika faizinin üzerine çıkmış oldu.

TÜFE'nin aylık yüzde 0,7 artması, yıllık enflasyonun ise yüzde 18,7 seviyesine sınırlı gerilemesi bekleniyordu.

TÜİK verilerine göre; TÜFE'de (2003=100) 2021 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 1,12, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 11,65, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19,25 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 15,78 artış gerçekleşti.

 Gözler Merkez Bankası'nda

Enflasyonun faizi aşması ile gözler Merkez Bankası'na çevrildi. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, "enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana kadar politika faizinin, enflasyonun üzerinde bir düzeyde oluşturulmaya devam edileceğini" duyurmuştu. Piyasalar, Merkez Bankası'nın 23 Eylül'de nasıl bir karar alacağını merak ediyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin