Ağrı ve Yalova seçimi Alman medyasında: AKP'nin hezimeti

Ağrı ve Yalova'da yapılan seçimlerin muhalefetin zaferiyle sonuçlanması, Alman medyasında da yankı buldu.

Google Haberlere Abone ol
Ağrı ve Yalova seçimi Alman medyasında: AKP'nin hezimeti

Ağrı ve Yalova'da yapılan seçimlerin muhalefetin zaferiyle sonuçlanması, Alman medyasında "Tüm dikkatler Yalova ve Ağrı'daydı. Her iki ili de alacağı iddiasını ortaya koyan iktidardaki AKP'nin, her iki ili de muhalefete kaptırması dikkat çekti" şeklide değerlendiriliyor.



Deutsche Welle, "30 Mart'taki tartışmalı sonuçların ardından yenilenen seçimlerde Ağrı'yı BDP, Yalova'yı CHP kazandı" dediği haberinde şunları söylüyor:



"Türkiye'de 30 Mart yerel seçiminin "tartışmalı' sonuçlarıyla "kavga ve gerilim' yaratan merkezlerinde seçimler yenilendi. 2 il, 7 ilçe ve 5 beldede yapılan seçimlerde, tüm dikkatler Yalova ve Ağrı'daydı. Her iki ili de alacağı iddiasını ortaya koyan iktidardaki AKP'nin, her iki ili de muhalefete kaptırması dikkat çekti. Yalova CHP'nin, Ağrı da BDP'nin olurken, bu sonuçların Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimini nasıl etkileyeceği tartışılmaya başlandı."



DWelle, Ağrı'da yenilenen seçimde Sırrı Sakık'ın bu kez rakibi AKP'li adaya 2 bin 500'ün üzerinde oyla fark atması "AKP'nin hezimeti" olarak yorumlandığını kaydettiği haberinde, "Başbakan Tayyip Erdoğan'ın seçimlerden bir hafta önce Ağrı'da, halka yağdırdığı vaatlere rağmen AKP'nin Ağrı'yı kaybetmesi çözüm sürecinde BDP'nin AKP'den önde gittiğinin göstergesi olarak değerlendiriliyor. İktidarın, çözüm sürecinde yeni açılımlara gideceğine ilişkin beklentiler de öne çıktı" diyor.



Yalova'da CHP'nin zaferinde muhalefetin bütünleşmesinin oynadığı role de vurgu yapıldığı haberde Tarhan Erdem'in, "İktidar, halkın kimi vaatlere sırt çevirebileceğini görmüştür. Bu sonucu, kendi içinde değerlendirecektir. Cumhurbaşkanlığı seçimine bütünleşik bir adayla gidecek muhalefet partileri iyi bir kazanım, oy oranı elde ederse bu durum onlar açısından 2015 sonuçlarını da etkileyecektir" değerlendirmesine de yer veriliyor. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin