Agos ‘Bir güvercini daha vurdular’ manşetiyle çıktı

Agos gazetesi, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesini 'Kevokeke din hate kuştin (Bir güvercini daha vurdular)' sözleriyle manşetine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Agos ‘Bir güvercini daha vurdular’ manşetiyle çıktı

imc'nin haberine göre; Agos gazetesi, 28 Kasım’da Diyarbakır’ın Su ilçesinde öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin anısına Kürtçe “Kevokeke din hate kuştin (Bir güvercini daha vurdular)” manşetiyle çıktı.



19 Ocak 2007’de Agos gazetesi önünde öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in, “Bir güvercinin tedirginliğini yaşıyorum” sözlerine atıfta bulunan gazete, Elçi’nin öldürülmesini, Kürtçe, “Kevokeke din hate kuştin (Bir güvercini daha vurdular)” sözleriyle manşetine taşıdı.



Agos, Elçi ile ilgili haberinde, “Tahir Elçi, 1990’lardaki yargısız infaz, faili meçhuller ve köy yakma davalarında mağdurların avukatlığını üstlenmişti. Elçi, Hrant Dink cinayeti davasında çıkan ilk kararın Yargıtay tarafından bozulmasının ardından İstanbul’da görülen duruşmalara da katılmıştı. Bir televizyon kanalında söylediği sözler, Elçi’yi Hrant Dink’e benzer bir şekilde hedef haline getirdi” dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin