Ağlayan bebek sustu. Bir reklama yasak konuldu!

Vodafone'un kampanyası Reklam Özdenetim Kurulu'nca yasaklandı.

Google Haberlere Abone ol
Ağlayan bebek sustu. Bir reklama yasak konuldu!

Vodafone'un 'En Hızlı 3G' reklam kampanyası Reklam Özdenetim Kurulu'na takıldı.



Reklamla ilgili şikayetleri değerlendiren Reklam Özdenetim Kurulu, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:



"Reklam filminde bir bebeğin önüne konan bir cep telefonundan video izlerken yaşanan duraklamalar gösterilmekte, Vodafone hatlı cep telefonunda ise duraklama sorunu olmadan videonun izlenebileceği antılmaktadır.



Reklam filmindeki 'En Hızlı 3G Vodafone'de iddiasının desteği olarak reklamveren tarafından bağımsız araştırma şirketi 16 büyük şehir için Ascom Newtwork Testing ve 6 büyük şehir için de P3 Communications'ın yapmış olduğu ölçümelere ilişkin raporlar Kurul'a sunulmuştur. İlgili raporlar, uzman görüşlerinin alınması amacıyla İTÜ Elektrik - Elektronik Fakültesi, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Selçuk Paker ve Dr. Bülent Yağcı ile paylaşılmıştır.



Prof. Dr. Selçuk Paker ve Dr. Bülent Yağcı tarafından Kurul'a iletilen görüşte;



'En Hızlı 3G' reklam kampanyası için dayanak olarak kullanıldığı belirtilen ve tarafınızca iletilen içerik incelendiğinde;



1) Ölçüm için seçilen firmanın sektörde benzer işler yaptığı görülmektedir



2) Ölçülen (Ve dayanak olarak paylaşılan) iletişim büyüklüklerinin eksik olduğu anlaşılmaktadır



3) Ölçüm sonuçlarından erişildiği belirtilen 'En Hızlı 3G' sonucunu gösteren açık ve güvenilir bulgunun mevcut olmadığı görülmektedir



denmektedir



Bilirkişiler tarafından gönderilen yazıdaki görüşler dikkate alındığında Vodafone 'En Hızlı 3G' reklam filminde 'En Hızlı 3G' iddiasına yer verilmesi Özdenetim Esasları'nın 'Kanıtlama/Destekleme' başlıklı 8'inci maddesine aykırı olarak değerlendirilmiştir.



Reklam filmi ile ilgili diğer şikayet konuları Vodafone'un en hızlı olma iddiası ile doğrudan ilişkişi olduğundan yukarıdaki Kurul görüşü doğrultusunda ayrıca değerlendirilmiştir.



Kurul görüşü reklamverene iletilmiş, Vodafone 'En Hızlı 3G' konulu bütün mecralardaki reklamlarda gerekli düzeltmeler yapılmadıkça bu hali ile yayınlanmaması istenmiştir. 14 Aralık Cumartesi günü itibariyle reklamlarda gerekli düzeltmelerin yapılmış veye yayınının durdurulmuş olması gerekmektedir. Aksi takdirde reklamların yayınının durdurulması için medyaya 16 Aralık Pazartesi günü yazı gönderderileceği bildirilmiştir. 17 Aralık Salı günü itibariyle reklam filminde gerekli düzeltmelerin yapılmadan yayınlanması durumunda Kurulumuzca yayının devam ettiği kanallar ve yayın tarihkeri ile ilgili bilgi vermenizi rica ederiz" açıklaması yapıldı.



Vodafone 'En Hızlı 3G' reklamı:






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin