Ağızları açık bırakan hırsızlık! Havalimanında 15 milyon dolarlık altın soygunu

Kanada’nın Toronto Pearson Uluslararası Havalimanı’nda 15 milyon dolarlık altın soygunu gerçekleşti. Müfettiş Duivesteyn, bunun ‘sıra dışı bir soygun’ olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Ağızları açık bırakan hırsızlık! Havalimanında 15 milyon dolarlık altın soygunu

Kanadalı yetkililer, Ontario eyaletinde çıkarılan altınların sevkiyatında kullanılan Toronto Pearson Uluslararası Havalimanı’ndan 15 milyon ABD doları değerinde altın çalındığını açıkladı.

BBC’den Madeline Harpert’ın aktardığına göre, yetkililer olayın 17 Nisan Pazartesi günü yaşandığını duyurdu. Altını taşıyan uçak, o günün akşamında havalimanına indikten sonra içindekiler bir kargo tesisine taşınmıştı. Olayı araştıran polis teşkilatı, hırsızlığın söz konusu kargo tesisinde gerçekleştiği ihtimali üzerinde duruyor.

‘HER İHTİMALİ İNCELİYORUZ’

Kanada tarihindeki en büyük hırsızlıklardan biri olarak kayda geçebileceği aktarılan soygun ile ilgili açıklama yapan müfettiş Stephen Duivesteyn, ekibinin her ihtimali incelediğini, bunun sıra dışı bir soygun olduğunu söyledi.

Çalınan konteynerin yarım metrekare büyüklüğünde olduğunu da aktaran Müfettiş Duivesteyn, kargonun ağırlığını ise paylaşmadı.

‘AÇIKLAMA YAPMAK İÇİN ERKEN’

Kanadalı yetkililer; kargoyu taşıyan havayolu, kargonun çıkış ve varış noktası gibi bilgileri de açıklamadı. Toronto Sun gazetesinin aktardığına göre, polisler, soygunun arkasında suç örgütlerinin olabileceğini düşünüyor. Bu ihtimalin sorulduğu Duivesteyn da bu konuda bir açıklama yapmak için erken olduğunu söyledi.

Kanada'da bu büyüklükte bir soygun en son 2011 ve 2012 yıllarında 18,7 milyon dolar değerinde 3 bin ton akçaağaç şurubu Quebec’teki bir depodan çalındığında yaşanmıştı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin