Ağızda dağılan poğaça yapmanın sırrı bulundu: Bu poğaça için sadece 5 dakika gerekiyor. Kabartma tozlu poğaça nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de pratik poğaça yapmanın sırrı bulundu. Bu tarif sayesinde kısa sürede çayın yanına poğaçanız hazır olacak. İşte poğaça için gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Ağızda dağılan poğaça yapmanın sırrı bulundu: Bu poğaça için sadece 5 dakika gerekiyor. Kabartma tozlu poğaça nasıl yapılır?

5 Dakika Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler;

125 gr terayağ veya margarin (Eritilmiş)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1. 5 paket kabartma tozu
2 adet yumurta (Birinin sarısı üzerine)
2 dolu yemek kaşığı yoğurt
3 su bardağı kadar un

Yapılışı;

Yoğurma kabının içerisine ilk olarak  tereyağı, sıvıyağ ve yoğurdu alalım. Ardından yumurtalardan bir tanesinin sarısını ayıralım ve yumurta ile tuzu ilave edelim.

Malzemeleri homojen olana dek güzelce karıştıralım. akabinde azar azar un ve kabartma tozunu ilave ederek yoğurma sürecine başlayalım.

Hamuru uygun forma getirdikten sonra hazırladığınız hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım ve içerisine dilediğiniz iç harcını yerleştirdikten sonra yağlı kağıt serili olan fırın tepsinin içerine yerleştirelim. 

Poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürdükten sonra çatal ile çizikler atalım ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dk pişirelim.

Pişen poğaçaları çıkartalım ve bir miktar dinlendirdikten sonra servis edelim.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin