Ağır sözlerle eleştirip yazılarına son verdiler! ODATV'de iki isim yazılarına son verdi: M. Ayhan Kara ve Nurzen Amuran açıkça ODATV'nin İmtiyaz Sahibi Soner Yalçın'ı hedef aldı

ODATV'nin iki yazarı, yayın politikasında değişikliğe gidildiğini belirtip yazılarına son verdi. M. Ayhan Kara ve Nurzen Amuran'ın veda yazısında İmtiyaz Sahibi Soner Yalçın'ı işaret etmeleri dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Ağır sözlerle eleştirip yazılarına son verdiler! ODATV'de iki isim yazılarına son verdi:  M. Ayhan Kara ve Nurzen Amuran açıkça ODATV'nin İmtiyaz Sahibi Soner Yalçın'ı hedef aldı

MEDYATAVA

Gazeteci Barış Terkoğlu ve Barış Pahlivan, bir süre önce yıllarca görev yaptıkları ODATV'den ayrılmıştı.

İki gazetecinin ardından da Odatv'de Genel Yayın Yönetmenliğine Serdar Cebe getirilmişti.  Sorumlu Yazıişleri Müdürü koltuğuna ise eski Aydınlıkçı Can Özçelik getirilmişti.

Bir süre sonra Serdar Cebe de görevini bıraktı. Yerine Hürriyet'ten ayrılan gazeteci Toygun Atilla getirildi.

Terkoğlu ve Pehlivan'ın gidişiyle de ODATV'nin yayın politikasında değişiklikler olduğu dile getirilmeye başlanmıştı. Bu iddia gündemdeki yerini korurken şimdi de iki yazar ODATV'den ayrıldıklarını açıkladı. 

M. Ayhan Kara ve Nurzen Amuran, yayın politikasının değiştiğini sansüre uğradıklarını belirtti.  İki yazar neden ayrıldıklarını hazırladıkları metinle duyurdu.  ODATV İmtiyaz Sahibi Soner Yalçın'ı işaret etti.

MedyaTava o veda yazılarını yayınlıyor...

İŞTE O YAZILAR

Değerli dostlarım;
Yaklaşık 9 yıldır, 2012'den bu yana Odatv'de yazıyorum. Karşılıksız olarak basın özgürlüğü ve genç gazetecilere destek olmak için, birikimimi toplumla paylaşmak için giriştiğim bu maceraya bugün itibarıyla son veriyorum. Bu kararı almamda rol oynayan başlıca etkenler; 1) imtiyaz sahibinin bu karşılıksız desteği hak etmeyecek kişilik yapısı ve duruşu, 2) Odatv içeriğinin oldukça sulanması, magazinleşmesi ve dolayımlı da olsa 'eğilme' iklimine girme belirtileri göstermesi, 3) Köşe yazarlarına, röportajcılara dolaylı olarak sansür yapılması...
Odatv'de 8 yıl boyunca Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan döneminde özgürce, virgülüme karışılmadan yazdım, ürettim. Zor günlerinde Odatv'nin yanında oldum. En sık yazanlardan biri, belki de en sık yazan yazarıydım. Barış'lardan önce bir veda yazısıyla ayrılıp 4-5 ay sonra döndüm ama imtiyaz sahibi gördüm ki yeni bir Odatv konsepti kurmak istiyor. Bu defa kesin olarak ayrılmış bulunuyorum Odatv'den.
Yazılarıma ilgi gösteren dostlarıma, arkadaşlarıma, okurlarıma bu çerçevede bilgi verme gereği hissettim.
Bu vesileyle sağlık ve esenlikler diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
M. Ayhan Kara

DUYURU
ODATV VE VEDA
Değerli okurlar,
Son 7 yıl boyunca her hafta ODATV de, toplumda bilgi ve birikimleriyle tanınmış konuklarla, sizleri buluşturdum. Onların düşüncelerinden yorumlarından ben de aydınlandım, sizleri de aydınlatmaya çalıştım. Atatürk devrimlerini, Cumhuriyetin değerlerini, demokrasinin erdemini, devlete hizmet etmeyi ilke edinen bilim insanları, siyasiler, sivil toplum örgütleri temsilcileri, kendi alanlarinda uzman olanlar, edebiyatçılar konuğum oldu.
Son zamanlarda ODATV'nin imtiyaz sahibiyle,
"Konuk seçiminde" aramızda görüş ayrılığı oldu ve ODATV'yi
BIRAKTIM.
7 yıl boyunca bu haber sitesinde çalışan emekçilerden saygı gördüm, onların sevgisini hep yüreğimde taşıyacağım.
Değerli okurlarim,
Atatürk' ün hayatta olduğu yıllarda, Hükümet, bazı başarılı bürokratlara yargı mensuplarına, altın uçlu birer dolmakalem armağan etmiş. Babam, kendisine armağan edilen bu kalemle yazdığı mahkeme kararlarında,
sadece ve sadece yasalardan emir almış, vicdanıyla yasalar arasında denge kurmuş, adaleti hukuku korumuş. Bize kalan tek miras, üzerinde "Türkiye Cumhuriyeti' yazan bu dolmakalemidir. Bu bir simgedir.Bu vasiyetin başka bir anlamı vardır:
Ben de 50 yıla yaklaşan meslek hayatımda sadece adaleti hukuku korudum. Kalemimi ülkemin bütünlüğü, cumhuriyetin temel değerleri, demokrasinin gelişmesi için toplum adına kullandım. Hukukta mükemmelliğe, ekonomi de kalkınmaya, eğitimde bilime, siyasette barış için yol gösterdim. Kalemimi ne kiraya verdim, ne de başkalarının hizmetine teslim ettim. Böylece babamın vasiyetini yerine getirdim. Ömrümün kalan yıllarında bu yolda yazmaya devam edecegim. Sizleri terk etmeyecegim.
NURZEN AMURAN

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin