Afrika'dan Türkiye'ye 'mineralli' çöl tozu geliyor. 31 Mart Perşembe ve 1 Nisan Cuma günlerine dikkat. Meteoroloji uzmanları 'camları' açmayın diye uyardı. İstanbul dahil birçok ilde etkili olacak

Afrika'dan Türkiye'ye 'mineralli' çöl tozu geliyor. Türkiye'de 2 gün etkili olacak. Meteoroloji uzmanları, Türkiye'nin 31 Mart Perşembe ve 1 Nisan Cuma Kuzey Afrika'dan gelecek çöl tozunun etkisi altına gireceğini belirtti. Meteoroloji uzmanları 'camları' açmayın diyerek uyardı. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, İstanbul başta olmak üzere birçok il için kritik bilgiler verdi.

Google Haberlere Abone ol
Afrika'dan Türkiye'ye 'mineralli' çöl tozu geliyor. 31 Mart Perşembe ve 1 Nisan Cuma günlerine dikkat. Meteoroloji uzmanları 'camları' açmayın diye uyardı. İstanbul dahil birçok ilde etkili olacak

Meteroroloji uzmanı Kerem Ökten ise sosyal medya hesabından ‘Türkiye'de Ocak ayı genel olarak mevsim normallerinin altında geçerken, Aralık ve Şubat ayları mevsim normallerinin oldukça üzerinde geçti. Şubat ayının sıcak geçme sebebi soğukları kutupta hapseden Stratosferik girdabın güçlü olmasından kaynaklandı. Mart ayında girdap zayıfladı.’ dedi.

EV İÇLERİ TOZLA DOLABİLİR

Ökten ‘Perşembe günü tüm İstanbul, Marmara geneli, Batı Karadeniz, Ege ve Batı Akdeniz pencerelerini kapalı tutmalı. Çöl tozu çok yoğun olacak. Ev içleri tozla dolabilir. Çöl tozu Perşembe ve Cuma olmak üzere 2 gün etkili olacak. Cumartesi günü havadaki çöl tozları tamamen yok olacak...’ ifadelerini kullandı.

PERŞEMBE GELİYOR

Ökten ‘Perşembe günü Türkiye'ye çöl tozları geliyor. Ülkemize gelen çöl tozları Libya çöllerinden gelmektedir. Çöl tozları tarım için gereklidir. İçerisinde vitaminler ve mineraller barındırır. Gübre görevi görür. Balıklara inci, yılanlara zehir, insanlara şifadır...’ dedi.

KIRMIZI SEVİYE

Ökten ‘Nisan ayının ilk günü Lodos'un etkisiyle sıcaklıklar 20 dereceyi geçecek. Ufukta kar görünmüyor. Değişim olması durumumda bilgilendirme yapacağım... Mart ayının son günü yoğun çöl tozu etkili olacak. Özellikle Ülkenin batısında gökyüzü kahverengi olacak. Astım hastaları tedbirli olmalı. İstanbul için Kırmızı seviye çöl tozu riski var...’ diye konuştu.

CAMLARI AÇMAYIN

‘Çöl tozları yola çıktı’ diyen Ökten ‘Marmara ve Ege ile birlikte Batı Karadeniz'i de etkilemesi bekleniyor. Astım hastaları maske takmalı. Güneye bakan pencereleri Perşembe ve Cuma kapalı tutmakta fayda var..’ ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin