AFAD'dan sondakika tsunami açıklaması. Deprem sonrası Doğu Akdeniz kıyılarında tsunami olur mu?

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası neredeyse Türkiye'nin her tarafı sallandı. AFAD'dan depremle ilgili yeni bir son dakika duyurusu geldi. Sosyal medyadaki asılsız paylaşımlar hakkında dikkatli olunması istendi ve deprem sonrası Doğu Akdeniz'de tsunami olur mu sorusuna cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
AFAD'dan sondakika tsunami açıklaması. Deprem sonrası Doğu Akdeniz kıyılarında tsunami olur mu?

AFAD, saat 13.24'te Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi merkezli 7.6 büyüklüğünde yeni bir deprem olduğunu duyurmuştu. AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, Elbistan merkezli depremin bağımsız bir deprem olduğunu söyledi.

Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından öğle saatlerinde Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde yeni bir deprem meydana geldi. AFAD, depremin saat 13.24'te 7 metre derinlikte meydana geldiğini duyurdu. AFAD'da basın toplantısı düzenleyen AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, Pazarcık ilçesindeki depremin ilk çözüme göre 7.4 büyüklüğünde hesaplandığını belirterek, "Aynı şekilde Kandilli Rasathanesi de 7.4 büyüklüğü verdi, daha sonra depremin büyüklüğünü çok daha fazla sayıdaki istasyonlardan aldığı verilerle revize ederek 7.7 olarak duyurdu. Sayın Cumhurbaşkanımız da aynı şekilde depremin büyüklüğünü 7.7 olarak duyurdu" diye konuştu.

Depremden sonra artçı sarsıntılar dışında Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde yeni bir deprem meydana geldiğini bildiren Tatar, "Yine 100’ün üzerinde, en büyüğü 6.6’nın üzerinde olmak üzere artçı sarsıntılar meydana geldi. Ancak az önce yine Kahramanmaraş sınırları içerisinde Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde bir başka deprem meydana geldi. Bunların hepsi de birbirinden bağımsız, birbirini tetikleyen depremler" ifadelerini kullandı.

AFAD'dan sondakika tsunami açıklaması. Deprem sonrası Doğu Akdeniz kıyılarında tsunami olur mu?

Sosyal medya uyarısı

Sosyal medyada yapılan paylaşımlar hakkında da uyarı yapan Tatar, "Şu anda en değerli şey vatandaşlarımız için sağlıklı bilgi. Ne yazık ki sosyal medyada, değişik kanallarda, bu konuda kötü niyetli insanlar devreye giriyor ve vatandaşlarımızın kafasını karıştıracak şekilde bilim dışı açıklamalarda bulunuyorlar. Ricamız, resmi açıklamaların dışında hiçbir açıklamaya itibar etmemeleridir" dedi. (DHA)

 Öte yandan AFAD çok dikkat çeken bir de açıklama yaptı ve tsunami konusundaki soru işaretlerini giderdi.

Yapılan açıklamada "Bugün Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerden sonra şu an itibarıyla Doğu Akdeniz'de kıyılarımızı etkileyecek herhangi bir tsunami tehlikesi bulunmamaktadır. denildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin