AFAD'dan son dakika Düzce depremi açıklaması: 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası 101 artçı deprem meydana geldi

AFAD'dan Düzce depremine ilişkin açıklama geldi. Açıklamada "Düzce Gölyaka'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından an itibarıyla en büyüğü 4,3 olmak üzere 74 artçı yaşanmıştır" ifadeleri kullanıldı. 09.05 itibariyle rakamları güncelleyen AFAD artçı deprem sayısını 101 olarak açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
AFAD'dan son dakika Düzce depremi açıklaması: 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası 101 artçı deprem meydana geldi

Düzce Merkezli depremde son belirlemelere göre göçük yaşanmadı ancak bir vatandaşın geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı. AFAD, depremde toplam 46 kişinin yaralandığını bildirdi.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığınca, Düzce Gölyaka'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından en büyüğü 4,3 olmak üzere 74 artçı deprem yaşandığı bildirildi.

AFAD'ın resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, şu ifadelere yer verildi:

 "Düzce Gölyaka'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından an itibarıyla, en büyüğü 4,3 olmak üzere 74 artçı yaşanmıştır. Düzce'de 1'i ağır olmak üzere 32, İstanbul, Bolu ve Zonguldak'ta birer kişi olmak üzere toplamda 35 vatandaşımız yaralanmıştır. Bölgeye 10 bin adet battaniye ile 480 aile tipi, 20 genel maksat çadırı gönderilmiştir. 10 adet mobil baz istasyonu yönlendirilmiştir. Bölgeye 1 mobil koordinasyon tırı ile 1 sosyal çalışma tırı sevk edilmiştir."

AFAD, bilgilerde güncelleme yaptı; Gölyaka'daki depremde Düzce'de 37, İstanbul’da 1, Zonguldak'ta 6, Sakarya'da 1 ve Bolu'da 1 olmak üzere 46 kişinin yaralandığını açıkladı. Düzce Gölyaka’da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından saat 09.05 itibarıyla;  En büyüğü 4,3 olmak üzere 101 artçı sarsıntı yaşanmıştır. Düzce’de 37, Zonguldak’ta 6, Bursa’da 4, İstanbul, Sakarya ve Bolu’da 1 kişi olmak üzere toplam 50 vatandaşımız yaralanmıştır.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin