AFAD vinç parası aldı mı? Soylu: Böyle bir şey olmuşsa burada istismar vardır. Görevimiz bunun üzerine gitmektir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AFAD'ın vatandaşlardan vinç parası aldığı iddialarına ilişkin konuştu. Soylu, "Böyle bir şey olmuşsa burada istismar vardır. Görevimiz bunun üzerine gitmektir." dedi. AFAD’ın kontrolündeki vinçler için depremzede ailelerden para istediği iddia edilmişti. Vatandaşların vincin çalıştığı her saat için 10 bin lira ödemek zorunda kaldığı öne sürülmüştü.

Google Haberlere Abone ol
AFAD vinç parası aldı mı? Soylu: Böyle bir şey olmuşsa burada istismar vardır. Görevimiz bunun üzerine gitmektir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya Afet Koordinasyon Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

Soylu, depremlerde can kaybının 48 bin 448'e yükseldiğini açıkladı.

İşte Soylu'nun açıklamasından satırbaşları:

AFAD iddialarına yanıt verdi

Dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerektiğini söyleyen Bakan Soylu, "Devletimiz büyük bir gayretle sahada mücadele veriyor." ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, "AFAD, vatandaştan vinç parası aldı iddiasında bulunuldu. Vatandaşımıza sen evini yık diyen bir talimatımız yok. Böyle bir şey olmuşsa burada istismar vardır. Görevimiz bunun üzerine gitmektir." şeklinde konuştu.

Seçim açıklaması

Seçimlere ilişkin de konuşan Bakan Soylu, "14 Mayıs'ta milletimiz tercihlerini kullanacak. Bizim devlet olarak güvenliği sağlamak... Bütün güvenlik birimlerimiz bölgelere ayrıldı. Yüzlerce görevimiz var, bunları takip edeceğiz. Demokratik seçimlerin bütün unsurların ortaya konulması noktasında çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz." dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin