AFAD saat vererek uyardı. Türkiye 12 Kasım'a kilitlendi. AFAD mesajla deprem tatbikatını hatırlattı

1999 Düzce depreminin yıldönümünde tüm Türkiye’de Deprem Anı “Çök-Kapan-Tutun” tatbikatı yapılacak. AFAD ise tatbikata ilişkin cep telefonlarına hatırlatma mesajı gönderdi. 1999 Düzce Depremi, 12 Kasım 1999 Cuma günü saat 18.57'de aletsel büyüklüğü 7.2 ve merkez üssü Düzce olan deprem. 30 saniye süreyle etkili olan deprem, pek çok ilin yanı sıra Ukrayna'dan da hissedildi.

Google Haberlere Abone ol
AFAD saat vererek uyardı. Türkiye 12 Kasım'a kilitlendi. AFAD mesajla deprem tatbikatını hatırlattı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), ülke çapında gerçekleştirilecek deprem tatbikatı için telefonlara SMS yolladı.

AFAD tarafından gönderilen mesajda şu ifadelere yer verildi:

"12 Kasım 18.57'de Deprem Anı “Çök-Kapan-Tutun” ülke tatbikatı yapıyoruz. Deprem anında yapılması gerekenler için: https://bit.ly/deprem-ani ."

TATBİKAT İÇİN ÖZEL MESAJ GÖNDERİLECEK

Tüm telefon operatörlerinden kullanıcılarına ülke genelinde SMS ve CMAS tatbikat bilgilendirme mesajı gönderilecek. Tatbikata, öğrenci yurtları, kamu kurum ve kuruluşlarının lojmanları ile tatbikat saatinde faaliyetine devam eden özel eğitim kurumları, ticaret ve sanayi odalarına bağlı sanayi kuruluşları, özel tesis ve işletmeler bilgilendirilerek, üretimi aksatmayacak şekilde, tatbikata katılması teşvik edilecek. İl ve ilçelerde tüm okul yöneticileri ve öğretmenler tatbikat hakkında bilgilendirilecek ve öğretmenler, 'Çök-Kapan-Tutun' hareketini öğrencilere anlatarak tatbikat saatinde tüm öğrencilerin aileleriyle birlikte evlerinde tatbikata katılmalarını teşvik edecek.

BU AKŞAM ÖĞRENCİ YURTLARINDA YAPILACAK

AFAD tarafından Türkiye genelinde 81 ilde bulunan öğrenci yurtlarında saat 21.00'de deprem tatbikatı uygulanacak.

Tatbikat öncesi Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK Cebeci Site Kız O¨gˆrenci Yurdunda saat 20.30’da tatbikat bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.

Ayrıca 7 ilde, İl Valileri, GSB İl Müdürleri ve İl AFAD Müdürleri ile canlı bağlantı gerçekleştirilecek.

O iller ve yurtlar şöyle:

İstanbul- Fatih Sultan Mehmet Erkek Öğrenci Yurdu,

İzmir- Zübeyde Hanım Öğrenci Kız Yurdu

Adana – Çukurova Erkek Öğrenci Yurdu

Kayseri- Melikgazi Kız Öğrenci Yurdu

Kahramanmaraş- Avşar Öğrenci Kız Öğrenci Yurdu

Erzurum- Abdurrahman Gazi Kız Öğrenci Yurdu

Van-Aişe Sıddıka Öğrenci Erkek Öğrenci Yurdu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin