AFAD duyurdu: Erzurum'da korkutan bir deprem meydana geldi, 12 saniye süren depremde 1 kişi yaralandı

17 Kasım'da 5.0 büyüklüğündeki depremle sallanan Düzce'nin ardından bugün 15.40'ta Erzurum'da deprem meydana geldi. AFAD, depremin 5.1 büyüklüğünde olduğunu açıklarken yaklaşık 30 saniye sürdüğü belirtilen deprem vatandaşlarda paniğe neden oldu.

Google Haberlere Abone ol
AFAD duyurdu: Erzurum'da korkutan bir deprem meydana geldi, 12 saniye süren depremde 1 kişi yaralandı

KANDİLLİ 5,2 OLARAK DUYURDU

Öte yandan Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 5,2 olarak duyururken derinliğini ise 5 kilometre olarak açıkladı.

 AFAD'TAN AÇIKLAMA

AFAD'dan yapılan açıklamada, saat 15.40'ta Köprüköy ilçesinde 5.1 büyüklüğünde, 12 saniye süren depremin, yerin 5.18 kilometre derinliğinde meydana geldiği ve merkeze 52 kilometre uzaklıkta olduğu belirtildi. Depremin, en yakın yerleşim birimi olan Köprüköy ilçesi Alaca Mahallesi'ne uzaklığının ise 3.04 kilometre olduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi: 

"SAKOM’dan alınan bilgiye göre Marifet Köyü'nde 1 vatandaşımız yaralanmıştır. Olay yerine 5 adet 112 ambulansı ve 2 UMKE ekibi görevlendirilmiştir. Erzurum İl AFAD Müdürlüğü tarafından olay yerine 6 araç ve 24 personel sevk edilmiştir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre, haberleşmede kesintiye yol açan olumsuz bir durum oluşmamıştır. Kayabaşı köyü yolunun heyelan nedeniyle kapalı olduğu öğrenilmiştir, Karayolları ekipleri çalışma başlatmıştır. Türk Kızılay tarafından Erzurum ve Ağrı illerinden 3 ikram aracı ile 1 haberleşme aracı olay yerine yönlendirilmiştir. Hasar tespit çalışmaları için Çevre ve Sehircilik ve İklim İl Müdürlüğü ekipleri olay yerine intikal halindedir. Gelişmeler takip edilmektedir."

AFAD duyurdu: Erzurum'da korkutan bir deprem meydana geldi, 12 saniye süren depremde 1 kişi yaralandı - Resim : 2

DEPREM ANI KAMERADA

AFAD duyurdu: Erzurum'da korkutan bir deprem meydana geldi, 12 saniye süren depremde 1 kişi yaralandı - Resim : 3

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise bazı tek katlı evlerin duvarlarının yıkıldığını açıkladı.


ARTÇI SARSINTILAR 

Erzurum Köprüköy'de, saat 15.40'ta meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremden sonra artçı sarsıntılar oldu. Saat 16.04'te Köprüköy'e 18 kilometre uzaklıktaki Pasinler ilçesinde 1.7 büyüklüğünde deprem olurken, Köprüköy'de saat 16.04'te 1.8 ve saat 16.13'te 2.2 büyüklüğünde artçı sarsıntılar meydana geldi. Saat 16.20'de merkez üssü Pasinler ilçesi olan 1.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Köprüköy'de ise saat 16.26'da 2.0, 16.31'de ise 1.4 büyüklüklerinde 2 sarsıntı daha oldu. 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA 

Erzurum Valiliği, Köprüköy ilçesinde meydana gelen depremle ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "İlimiz Köprüköy ilçesinde 5.1 şiddetinde deprem meydana gelmiştir. İl merkezinden de hissedilen deprem sonrası AFAD, Karayolları, Jandarma, Emniyet ve belediye ekiplerimiz ilçe merkezi ve köylere intikal ederek, tarama faaliyetlerine başlamışlardır. Şu ana kadar herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır" denildi.

AFAD duyurdu: Erzurum'da korkutan bir deprem meydana geldi, 12 saniye süren depremde 1 kişi yaralandı - Resim : 4

AFAD duyurdu: Erzurum'da korkutan bir deprem meydana geldi, 12 saniye süren depremde 1 kişi yaralandı - Resim : 5

AFAD duyurdu: Erzurum'da korkutan bir deprem meydana geldi, 12 saniye süren depremde 1 kişi yaralandı - Resim : 6

 BAKAN KOCA'DAN DEPREM AÇIKLAMASI

Resmi Twitter hesabından depremin ardından ildeki son durumu açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şu ifadeleri kullandı:

"Erzurum’da meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremde, 2 köyde küçük çaplı hasar oldu. Depreme bağlı olaylar sonucu 4 kişi yaralandı. 5 adet 112 Ambulansı ve 3 UMKE Timiyle toplam 27 sağlık personelimiz bölgede görev başında. Erzurum’a, ülkemize geçmiş olsun. Yanındayız Erzurum."

İşte Bakan Koca'nın o paylaşımı:

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin