AFAD duyurdu: Aydın'da art arda şiddetli deprem meydana geldi

AFAD verilerine göre Aydın'ın Kuşadası ilçesinde 20 dakika arayla 4,7 ve 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İzmir başta olmak üzere çevre illerden de hissedildi.

Google Haberlere Abone ol
AFAD duyurdu: Aydın'da art arda şiddetli deprem meydana geldi

AFAD verilerine göre Aydın'ın Kuşadası ilçesinde 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 12.56'da meydana gelen depremin derinliği 7 kilometre olarak ölçüldü. 


ART ARDA 2 ŞİDDETLİ DEPREM

Saat 13.10'da ise 5,1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Deprem İzmir başta olmak üzere çevre illerden de hissedildi.

"ŞU ANA KADAR OLUMSUZ BİR İHBAR YOK"

AFAD tarafından depremin ardından yapılan açıklamada "Kuşadası ilçesi açıklarında meydana gelen depremler sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır." denildi.

 AFAD duyurdu: Aydın'da art arda şiddetli deprem meydana geldi

 

AFAD duyurdu: Aydın'da art arda şiddetli deprem meydana geldi - Resim : 2

AFAD BAŞKANI SEZER: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

AFAD Başkanı Yunus Sezer de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarında art arda 2 deprem meydana geldi. İlki 4,7 ikincisi 5,1 büyüklüğündeki depremlerin ardından an itibarıyla olumsuz bir durum yaşanmadığı bilgisini aldık. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" dedi. 

KAYMAKAMLIKTAN AÇIKLAMA

​Kuşadası Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada da şu ana kadar kendilerine ulaşan olumsuz bir durumun olmadığı bildirildi.

AFAD duyurdu: Aydın'da art arda şiddetli deprem meydana geldi - Resim : 3

 

4.5'LİK YENİ SARSINTI 

Ege Denizi'nde, Kuşadası açıklarında, saat 17.02'de Richter ölçeğine göre 4.5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Yerin 6,70 kilometre derinliğindeki deprem, Kuşadası ve Didim ilçelerinin yanı sıra İzmir'den de hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre, Kuşadası açıklarında saat 12.56'da meydana gelen 4.7 ve 13.10'da kaydedilen 5.1 büyüklüğündeki depremlerden bu yana artçı sarsıntıların sayısı ise 42'ye ulaştı. 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin