Af Örgütü'nden Taksim protestocuları için uyarı

Örgüt, "Barışçıl Taksim protestocuları derhal serbest bırakılmalı" açıklamasını yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Af Örgütü'nden Taksim protestocuları için uyarı

Uluslararası Af Örgütü, Pazartesi günü Taksim'de gözaltına alınan barışçıl protestocuların derhal serbest bırakmalarını isterken Taksim Meydanı'nı ve Gezi Parkı'nı boşaltmak için "biber gazı ve tazyikli su kullanan polisin aşırı güç kullandığı" iddialarının "tarafsız" biçimde soruşturulması gerektiğini de belirtti. 



Af Örgütü Avrupa ve Orta Asya Direktörü John Dalhuisen "Türkiye yetkililerin bireylerin barışçıl bir şekilde bir araya gelme ve düşüncelerini ifade etme haklarını güvence altına alma sorumluluğu vardır. Çevik kuvvetin hak ihlallerinde bulunduğu iddiaları derhal tarafsız bir şekilde soruşturulmalı ve hak ihlallerinden sorumlu olanlar adalet önüne çıkarılmalıdır" diye konuştu.



"PROTESTOLARA NEDEN OLAN TAKTİKLERE DÖNÜLÜYOR"



Dalhuisen, polisin Taksim Meydanı ve çevresinde Pazartesi günü gösterdiği davranışlarının, "Son dönemde Türkiye'deki protestoların ortaya çıkmasına sebep olan taktiklere maalesef geri dönüldüğüne işaret ettiğini" savunurken de "Türkiye yetkililerinin muhalif seslerin Taksim Meydanı'nda bir araya gelmesini engellemeye kararlı olduğunu görüyoruz" iddiasını dile getirdi. ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin