Adolphe Sax doodle oldu!

Google bugün açılış sayfasını Adolphe Sax ile açtı.

Google Haberlere Abone ol
Adolphe Sax doodle oldu!

Dev arama motoru Google, Adolphe Sax için özel bir Doodle hazırlandı. Adolphe Sax günümüzde kullanılan haliyle saksafonu icat eden ve ilk kullanan kişidir.



Adolphe Sax doodle oldu!



İşte, Adolphe Sax'ın hayatı hakkında detaylı bilgi:



Adolphe Sax günümüzde kullanılan haliyle saksafonu icat eden ve ilk kullanan kişidir. Belçika'nin Dinant şehrinde doğan Sax'ın babası da bir müzik aletleri yapımcısıydı.

 

Hayatının ilk bölümünü Dinant'ta geçiren Sax, 1841 yılında sürekli olarak yaşamak amacıylaParis'e taşınmış ve orada ölmüştür. Dinant'ta yaşadığı ev, günümüzde müze olarak korunmaktadır.

 

Dinant şehri halen saksafon üretiminde önemli merkezlerden biri olmasını Adolphe Sax'ın yerleştirdiği üretim biçimine borçludur.

Adolphe Sax, genç yaşlarında enstrüman üretmeye başlamıştır. İki flüdü ve bir klarnetiyle on beş yaşında bir yarışmaya katılmış, sonradan bu iki enstrümanı öğrenmek için Brüksel'deki Kraliyet Şan Okulu'na (Royal School of Singing) gitmiştir.

 

Okulu bıraktıktan sonra, babası ürettiği enstrümanlarla eve para getirirken, Adolphe da enstrüman tasarımlarıyla gündeme gelmiştir. Sax'ın ilk önemli icadı bas klarnette yaptığı tasarım değişikliğidir. 20 yaşında ürettiği enstrümanın patenti Sax'a aittir.


Etiketler doodle google saksafon
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin