Adıyaman'daki otel enkazından kahreden haber. Voleybol takımı kafilesinden 16 kişi hayata gözlerini yumdu

Kuzey Kıbrıs Başbakanlığı, Adıyaman Atatürk Bulvarı’ndaki İsias otelinin enkazında, toplam 16 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Adıyaman'daki otel enkazından kahreden haber. Voleybol takımı kafilesinden 16 kişi hayata gözlerini yumdu

Gazimağusa Türk Maarif Koleji kız ve erkek voleybol takımlarından oluşan 39 kişilik kafilenin kaldığı yedi katlı otel, depremde çöktü.

Aynı otelde kalan 43 kişilik rehber grubunda, yaşamını yitirenlerin sayısı da 19'a yükseldi.
Kuzey Kıbrıs kafilesindeki dört kişi depremden hemen sonra kendi imkanlarıyla enkazdan çıkmıştı.

Kuzey Kıbrıs Başakanlığı'nın açıklamasında, "İsias Otel enkazında yürütülen arama- kurtarma çalışmalarında KKTC kafilesinde bulunan çocuklarımızdan dördünün daha naaşına ulaşmış bulunuyoruz. Yaşanan bu kayıpla Adıyaman’daki KKTC vatandaşı kayıp sayımız 16’ya yükselmiştir" denildi.

Kuzey Kıbrıs basınına göre kimliği belli olan öğretmen ve öğrencilerin isimleri şöyle: Hasan Bilgen, Alp Akın, Doruk Akın, Fahri Arkar, Duygu Bolsoy Kalaycı, Lavin Kalaycı, Özgür İçme, Pamir Konuklu, İbrahim Yakula, Kaan Selim İş.

Enkazda hayatını kaybeden ancak henüz isimleri açıklanmayan vatandaşların kimliklerinin tespit edilmesi için çalışmalar devam ediyor.

TVF'DEN BAŞ SAĞLIĞI MESAJI

TVF'nin açıklaması şu şekilde: "Ülkemizde meydana gelen deprem felaketinde Adıyaman'daki otel enkazında bulunan Kuzey Kıbrıslı Voleybol Takımı kafilesinden 16 kişinin yaşamını yitirdiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Kafilede hayatını kaybeden tüm sporcularımıza ve yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı dileriz."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin