Adıyaman'da 4.5 büyüklüğünde deprem! 6 katlı bina çöktü

AFAD, merkez üssü Adıyaman Sincik olan 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini kaydetti. Depremin etkisiyle Malatya'da 6 katlı ağır hasarlı bir bina çöktü. Malatya Valisi, enkaz altında kalan kimse olmadığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Adıyaman'da 4.5 büyüklüğünde deprem! 6 katlı bina çöktü

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 21.55'te merkez üssü Adıyaman'ın Sincik ilçesi olan 4,5 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Depremin yaklaşık 9,6 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

#DEPREM
*
Büyüklük:4.5 (Mw)
Yer:Sincik (Adıyaman)
Tarih:2023-03-09
Saat:21:55:27 TSİ
Enlem:38.107 N
Boylam:38.442 E
Derinlik:9.6 km
Detay:https://t.co/qcCOUEO0KO@afadbaskanlik @trthaber @anadoluajansi

— AFAD Deprem (@DepremDairesi) March 9, 2023

 

Adıyaman'da meydana gelen depremin etkisiyle Malatya'da, Saray Mahallesi Fuzuli Caddesi'nde ağır hasarlı 6 katlı bir bina yıkıldı.

Çökme ihbarıyla olay yerine, arama- kurtarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, enkazda kimsenin olmadığını belirledi. 

VALİ ŞAHİN: HERHANGİ BİR CANLININ OLMA İHTİMALİ YOK

Olay yerine gelen Malatya Valisi Hulusi Şahin, bir kısmı enkaz halinde olan binanın çöktüğünü belirterek, "Hemen arkada bulunan iş makinalarıyla burada enkaz kaldırma çalışmaları yapıyordu. Bina bu şekildeydi, bir parçası yıkılmış bu son artçıyla beraber. Herhangi bir canlının olma ihtimali yok. Zaten enkaz kaldırmaları sırasında kontrollü bir şekilde yıkılıyordu zaten. Bu artçı da onu biraz hızlandırmış. Bu artçıda Malatya'da başka yıkılan bina yok" dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin