Adım adım Green Card başvuru yöntemi 2023! Green Card (Yeşil Kart) başvurusu nasıl yapılır? İşte ABD vatandaşı olabilmek için Green Card başvuru yapma rehberi

Green Card (Yeşil Kart) başvuruları 4 Ekim 2023 Çarşamba akşam saatlerinde başlayacak. ABD'de yaşamak ve vatandaş olmak için yapılacak Green Card başvurusunun adımlarını derledik. Green Card başvurusu online yapılabilir, başvuru için kişilere veya başka sitelere ücret ödenmez. İşte ABD vatandaşı olabilmek için Green Card başvuru yapma rehberi.

Google Haberlere Abone ol
Adım adım Green Card başvuru yöntemi 2023! Green Card (Yeşil Kart) başvurusu nasıl yapılır? İşte ABD vatandaşı olabilmek için Green Card başvuru yapma rehberi

Green Card başvurusunda doğru bilgileri vermek başvuru yaparken en kritik noktadır.

Green Card başvurusu yaparken İngilizce karakterler kullanılmalıdır. Örneğin Şanlıurfa'da doğduysanız doğum yerinizi 'ŞANLIURFA' olarak değil de 'SANLIURFA' olarak yazın.

Başvurunun adımlarını titizlikle derledik. İşte adım adım Green Card başvuru yapma yöntemi...

18 ADIMDA GREEN CARD BAŞVURUSU YAPMA REHBERİ

1) Öncelikle Green Card başvuru sitesini açın.

2) Çıkan ekranda DV-2025 Instructions butonuna tıkladığınızda başvuru için gerekli İngilizce PDF dosyası açılır. İkinci buton olan PHOTO TOOL ya da PHOTO INSTRUCTION kısmında ise yüklenmesi gereken fotoğrafın ölçüsüne yönelik bilgiler yer alır. 

3) Yeşil renkteki BEGIN ENTRY butonuna tıklayın. Gelen doğrulama kodunu yazın ve SUBMIT butonuna tıklayarak devam edin.

4) Gelen ekrana kişisel bilgilerinizi doldurun. Göbek adınız yoksa NO MIDDLE NAME kutucuğunu işaretleyin.

5) Doğum tarihleri Amerika'da AY/GÜN/YIL şeklinde yazıldığı için siz de doğum tarihinizi buna göre yazın.

5) BIRTH CITY olarak geçen yer hangi şehirde doğduğunuzu gösterir. Eğer bilmiyorsanız BIRTH CITY UNKNOWN (bilinmiyor) kutucuğunu seçin. Ancak kimliğinizde bu bilgi olacağı için boş geçmeyin.

6) Beşinci kısımda doğduğunuz ülke yerine de Türkiye’de doğduysanız ”Turkiye” yazın.

7) Diğer kısımda başvuru için uygun olduğunuz ülke sorusu yer alır. Türkiye Green Card başvurusuna uygun bir ülke olduğu için 'YES' butonunu işaretleyin.

8) PASSPORT NUMBER kısmına pasaport numaranızı yazın. Bu numara pasaportunuzun ilk sayfasında yer alır. PASSPORT EXPIRATION DATE : Pasaport son kullanma tarihini yazın.

9) PASSPORT EXEMTION adında bir kısım var orası da ben pasaport göstermek zorunda değilim seçeneğinin yer aldığı bir bölüm. Böyle bir şey çekiliş maddelerinde olmadığı için direkt olarak es geçebilirsiniz.

10) LINK TO PHOTO INSTRUCTIONS adındaki linke tıklarsanız fotoğrafın nasıl olması gerektiğine dair talimatları görürsünüz. Alttaki kutuda CHOOSE NEW PHOTO kısmından siteye fotoğraf ekleyebilirsiniz. 

11) Ardından karşısına MAILING ADRESS kısmı gelecek. Burada eğer size ulaşmaları gerekirse nereye posta gönderebilirler gibi bilgiler gerekli olacak.

12) Ardından ilk kısımda COUNTRY WHERE YOU LIVE TODAY sorusu bulunuyor. Şu anda hangi ülkede yaşadığınızı bu kısma girin. Türkiye vatandaşıysanız ve başka bir ülkede yaşıyorsanız, yaşadığınız ülkenin adını yazın. 

13) Ardından PHONE NUMBER (Telefon numaranız) ve Email adresinizi doldurun. CONFIRM EMAİL kısmında email adresinizi yeniden doldurun.

13) Ardından WHAT IS THE HIGHEST LEVEL OF EDUCATION YOU HAVE ACHIVED AS OF TODAY? sorusuna mezun olduğunuz, diplomanızın olduğu okul düzeyini seçin.

14) WHAT IS YOUR CURRENT MARITAL STATUS? sorusuna da medeni halinizi girin.

15) NUMBER OF CHILDREN sorusuna 21 yaşından küçük çocuklarınızın sayısını yazın.

16) Bilgileri doğru bir şekilde girdikten sonra CONTINUE butonuna basın ve devam edin. Karşınıza gelen ekranda bilgilerin doğru olduğunu yeniden kontrol edin.

17) Sayfanın altındaki SUBMIT butonuna tıkladığınızda çekilişe resmi olarak katılmış olacaksınız.

18) Bu ekranda CONFIRMATION NUMBER yani DOĞRULAMA NUMARASI yer alır. Size Green Card çıkarsa bunu, verilen numara ile kontrol edebilirsiniz. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin