'Adı köşe yazarı olan tipler hadlerini bilmiyor'

Başbakan Erdoğan, Meclis Grup Toplantısı'nda medyaya yüklendi.

Google Haberlere Abone ol
'Adı köşe yazarı olan tipler hadlerini bilmiyor'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar ziyareti sebebiyle AKP TBMM Grup Toplantısı bir gün gecikmeli yapıldı.



Erdoğan konuşmasında hapis gazetecilere, gazetecilerin hapsedilmesini eleştiren gazetecilere, hapis avukatlara, avukatların tutuklanmasını eleştiren avukatlara ve her ikisini de eleştiren CHP'ye değindi.



Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları:



"Sipariş rapor hazırlıyorlar"



"Bir yazar köşesinden konuşuyor, 'Filanca kuruluş şöyle bir değerlendirme yapmış' diyor. Doğru, uluslararası bazı medya kuruluşları da öyle değerlendirmeler yapıyorlar. Bu değerlendirmelere göre, Türkiye'de bütün teröre yardım, yataklık yapanlarında elinde bir basın kartı var ve bu basın kartı ellerinde olduğu için şu anda cezaevindeler."



"Türkiye'deki gelişmelerin olumlu olduğunu söyleyen bu tür uluslararası kuruluşlar bir sonraki raporlarında sipariş üzere Türkiye'nin gelişmelerin olumsuz olduğunu söyleyecek kadar ileri gidebiliyorlar. Çünkü, haber kaynakları sakat, bozuk."



"Televizyonlarda bazı adı köşe yazarı olan tipler çıkıp da bunları hakaretle eleştirirken AK Parti iktidarını demokratikleşme süreci içerisinde dünyada çok çok gerilerde olduğunu söylerken bunlar hadlerini bilmiyorlar."



"Avukatlar masum değil"



"Gecenin bir yarısında, bir apartman dairesinde, 11 çelik kapının ardında toplanan avukatlar ne yapıyorlar? Bu çelik kapılar tabi açılamıyor. İtfaiye yardımıyla, desteğiyle bu defa merdivenlerle camdan buraya giriliyor. Ne görülüyor içeride? Ne isterseniz var; yakılmak istenen evraklar, kimlikler vesaire, sahte kimlikler, hepsi orada yakalanıyor. Kim bunlar? İşini iyi bilen avukatlar.



"Dışarıda da bazı avukatlar "avukatlara müdahale edilemez" diyor. Hadi canım sen de, nasıl edilemez? Eğer bunlar teröre yataklık yapıyorsa, teröre yandaşlık yapıyorsa bal gibi de edilir, hukuk devletinde edilir. Avukat masum değildir, yok böyle bir şey."



"CHP'ye yakın olup da yargılananlar masum."



"Eğer tutuklananlar, gözaltına alınanlar, yargılananlar CHP'ye yakınsa, aynı zihniyetin mensubuysa, CHP Genel Bakanına göre o mutlaka masumdur."



"CHP aşırı solla böyle bir meşguliyet içindeyken, bu sefer de CHP'li bir milletvekili, aşırı sağı bile kendisine hayran bırakacak şekilde ırkçı bir söylemin içine girdi; güya profesör, güya bilim insanı." (bianet)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin