Adet kanaması ve uyku için kullanılan kardeş kanı bitkisi ölüm getiriyor.... Kardeş kanı bitkisini kullananlar dikkat!

Az miktarda dövülerek toz haline getirilip, balla karıştırdıktan sonra yeniyor. Ama aktardan bu bitkiyi almadan önce bir kez daha düşünün... Vatandaşların şifa olarak gördüğü için yoğun talep patlaması yaşayan ve kilosu 400 lira olan kardeş kanı bitkisiyle ilgili doktorlardan uyarı geldi. bazı kadınlar adet kanaması ve çocukları rahat uyusun diye kullanıyor. Fakat bu bitki aslında ölüm saçıyor.

Google Haberlere Abone ol
Adet kanaması ve uyku için kullanılan kardeş kanı bitkisi ölüm getiriyor.... Kardeş kanı bitkisini kullananlar dikkat!

Son günlerde bir anda gündeme bomba gibi düşen kardeş kanı bitkisi ile ilgili haberler adeta korku saçıyor. Ülkemizde yetişmeyen bu bitkinin Doğu Hint Adalarında ya da Orta Afrika’da yetiştirilen yabani bir ağacın reçinesi olduğu biliniyor.

Kardeş kanı orijinali, Kırmızı bir renge sahip olan silindir şeklinde ince kabuklara sahip fosilleşmiş olup taş görünümlü bir bitkidir.  Ancak kardeş kanı bitkisinin ikinci bir türünün daha olduğu ve şifa yerine ölüm saçtığı ortaya çıktı.

Görünüm olarak orijinali ile aynı olan, Uzak Doğu ‘daki mercan adalarının denizlerinin derinliklerinden çıkartılan taş parçası görünümlü yumuşak ve kolay kırılır yapıda olanı da bulunmaktadır.

Adet kanaması ve uyku için kullanılan kardeş kanı bitkisi ölüm getiriyor.... Kardeş kanı bitkisini kullananlar dikkat!

Ülkemizde aktarlarda bulunan kardeş kanı bitkisi Uzak Doğu’dan gelen ve ölüm saçan cinsi olduğu ortaya çıktı.

Adet kanaması ve çocuklarda uyku için kullanılıyor

Ülkemizde kardeş kanı ismiyle aktarlarda satılan, sinir sistemine ve ruhsal hastalıklara iyi geldiği söylenen bitkiye son zamanlarda oldukça yoğun bir rağbet var. İddialara göre bazı kişiler adet kanamasını düzene soktuğu ve çocuklarda uyku yaptığı için kullanıldığını, nefes darlığı, astım gibi hastalıklara şifa olduğunu söylüyor.

Ancak uzmanlar,  gelişi güzel bir şekilde kullanılan ve orijinalinin dışında ki kardeş kanı bitkisinin ölüme davetiye çıkardığını söylüyor. Geçtiğimiz günlerde kardeş kanı bitkisini bir aktardan alıp kaynatarak içen bir kadının fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından 40’lı yaşlarda ki kadının yoğun bakıma kaldırıldığı ifade edildi.

Adet kanaması ve uyku için kullanılan kardeş kanı bitkisi ölüm getiriyor.... Kardeş kanı bitkisini kullananlar dikkat! - Resim : 2

Ölüm saçan bitki için uzmanlar uyardı

Uzmanlardan yapılan açıklamaya göre, kardeş kanı bitkisinin orijinalinin hiçbir şekilde ülkemizde bulunmadığı açıklaması yapıldı.

Adet kanaması ve uyku için kullanılan kardeş kanı bitkisi ölüm getiriyor.... Kardeş kanı bitkisini kullananlar dikkat! - Resim : 3

Genç kadının yoğun bakımda entübe durumda olduğu ve durumunun ciddiyetini koruduğu söylendi. İnsanların şifalı olduğunu düşündüğü kardeş kanı bitkisi ciddi karaciğer ve böbrek yetmezliğine yol açtığı ve ölümcül tehlikesinin olduğu ortaya çıktı.

Kardeş kanı faydaları

İddiaya göre kandeş kanı bitkisinin faydaları şunlar

* Dış kanamaları keser.
* Korku ve ruhi bozukluklara, sinirleri yatıştırmaya iyi gelir,
* Nefes darlığına, astıma faydalıdır,
* Vücutta kanayan bir yerimiz varsa kanı durdurmaya yardımcıdır,
* Adet kanamalarını azaltır,
* Küçük çocukların uykuda sıçramasına korkularına çok iyi gelir,
* Kabızlığa,
* Mide gazlarına,
* Burun kanamalarına,
* Altını ıslatan çocuklara ve idrarını tutamayanlara kullanılır,
* Halk arasında korkan kişilere iyi geldiği yönünde bir bilgide vardır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin