Adana'da dikkatli olun! Birbiri ardına gerçekleşen Adana Saimbeyli merkezli depremler sonrası Prof. Naci Görür'den açıklama geldi: Dikkatli olmak gerekir

Adana Saimbeyli merkezli depremler panik yarattı. Önce öğleden sonra 4.8 büyüklüğünde bir depremle sarsılan Saimbeyli'de gece yarısına doğru 4.0 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. İki deprem sonrasında da açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, "Dikkatli olmak gerekir" açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Adana'da dikkatli olun! Birbiri ardına gerçekleşen Adana Saimbeyli merkezli depremler sonrası Prof. Naci Görür'den açıklama geldi: Dikkatli olmak gerekir

Adana Saimbeyli Saimbeyli ilçesinde Richter ölçeğine göre 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bölgede kısa süreli panik yaşanırken, herhangi bir olumsuzluğun olmadığı bildirildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) merkez üssünü Adana Saimbeyli olarak saptadığı deprem dün saat 15.46’da gerçekleşti. Yerin 6.67 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, kentte kısa süreli paniğe yol açtı.

SAATLER SONRA BİR DEPREM DAHA

Yine Saimbeyli ilçesinde gece 23:16’da 4.0 büyüklüğünde bir deprem daha oldu. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, Adana'nın Saimbeyli ilçesinde, bugün saat 23:16'da 7 kilometre derinlikte ve 4.0 büyüklüğünde deprem olduğunu açıkladı.

ADANA HAVZASI'NI İŞARET ETTİ

İki depremin ardından yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama geldi. 4.8 büyüklüğündeki depremin Doğu Anadolu ve Sarız faylarının Adana Havzası'na saçaklanarak indiği bölgede olduğunu belirten Prof Görür, bölgede daha önce küçük depremlerin olduğu lokasyona da yakın olduğunu belirtti. Prof. Görür, 4.8 büyüklüğündeki deprem sonrası şu açıklamayı yaptı: "Aksaağaç-Saimbeyli yöresinde 4,8 deprem oldu. Daha önce küçük depremler olan Hacıkodal, Karakuyu gibi lokasyonlara yakın. Doğu Anadolu ve Sarız Faylarının Adana Havzasına saçaklanarak indiği bölgede. Geçmiş olsun."

Gece yarısına doğru gerçekleşen depremin ardından bir paylaşım daha yapan Prof. Dr. Naci Görür, 'dikkatli olun' uyarısında bulundu. Görür'ün paylaştığı tweet şöyle: "Hacıkodal-Göksun/K. Maraş yöresinde 4,0 deprem oldu. Bu bölge oldukça hareketli ve sık sık küçük depremler üretiyor. Bir kaç saat önce de aynı bölgede 4,8 deprem olmuştu. Dikkatli olmak gerekir"

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin