ADANA TİYATRO FESTİVALİ 'SUYUN SENFONİSİ' İLE AÇILIYOR

Bu yıl 13’üncüsü düzenlenecek olan Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde kapılarını açıyor.

Google Haberlere Abone ol
ADANA TİYATRO FESTİVALİ 'SUYUN SENFONİSİ' İLE AÇILIYOR

Sabancı Vakfı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Devlet Tiyatroları işbirliğiyle bu yıl 13’üncüsü düzenlenecek olan Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde kapılarını açıyor. İtalyan gösteri grubu Studio Festi’nin muhteşem açılış gösterisi ile başlayacak festival, bir ay boyunca yerli ve yabancı 17 tiyatro grubunun performansına sahne olacak.


 


13. Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde perdelerini açıyor. Geçtiğimiz yıl festivalin açılışında sergiledikleri nefes kesen gösterileriyle izleyenlerin beğenisini kazanan İtalyan Studio Festi grubu, bu yıl da tarihi Taşköprü ve Seyhan Nehri üzerinde “Suyun Senfonisi” adlı yepyeni bir gösteri sunacak. 28 Nisan’a kadar sürecek olan Festival, bir ay boyunca yerli ve yabancı 17 grubunun oyunları ile Adana’da tiyatro baharı yaşatacak.  Festival, Hollandalı Close Act grubunun “Malaya” isimli gösterisiyle sona erecek.


 


“Selvi Boylum Al Yazmalım”dan “Anna Karenina”ya unutulmaz bir tiyatro buluşması


 


Festival, bu yıl 10 yerli ve 7 yabancı olmak üzere toplam 17 grup bünyesindeki 461 sanatçı açık hava gösterilerinin yanı sıra Adana’da Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi ve İstanbul’da Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak.


 


Festival kapsamında Kazakistan’dan Gabit Musrepov Devlet Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Cengiz Aytmatov’un unutulmaz eseri “Selvi Boylum Al Yazmalım”, Romanya’dan Radu Stanca Sibiu Ulusal Tiyatrosu “Elektra”, Rusya’dan Vakhtangov Tiyatrosu “Enigma Çeşitlemeleri”, Şili’den Plankton Kollektif Tiyatrosu “Cura Tato Cinayeti”,  Litvanya’dan Anzelika Cholina Dans Tiyatrosu “Anna Karenina” ile Adanalılarla buluşacak.


 


Festival, Ankara Devlet Tiyatrosu’nun “Bir Delinin Hatıra Defteri”, “Kerbela” ve “Nazım Hikmet’in “Memleketimden İnsan Manzaraları”ndan Onbir Tablo”; İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun “Ölüleri Gömün”; Tiyatro Kare’nin “Leyla’nın Evi”; İstanbul Halk Tiyatrosu’nun “Alevli Günler”; BKM Oyuncuları’nın “Kadın İle Memur”; Tiyatro Stüdyosu’nun “Vanya Dayı”; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu’nun “İntiharın Genel Provası” ve Dostlar Tiyatrosu’nun “Azizlikler (Nereye gidiyoruz?)” oyunlarına da ev sahipliği yapacak.


 


Festival kapsamında, 5 tiyatro oyununun Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi’nde sergilenmesiyle, İstanbullu sanatseverler de tiyatro coşkusuna ortak olacak.


Festivalin açılış töreni Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Adana Valisi İlhan Atış, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı,  Genel Müdürü Hüsnü Paçacıoğlu ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin’in katılımıyla Adana HiltonSA Oteli’nde gerçekleştirilecek. 


 


Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü 7. kez sahibini bulacak


 


Tiyatro sanatının gelişmesine önemli katkılarda bulunmuş ustalara minnet ve saygı sunmak amacıyla 2005 yılından bu yana verilen “Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü”  bu yıl da açılış töreninde sahibini bulacak. Bugüne kadar Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü almaya hak kazanan ustalar şöyle: Cüneyt Gökçer (2005), Macide Tanır (2006), Bozkurt Kuruç (2007), Yıldız Kenter (2008), Genco Erkal (2009), Müşfik Kenter (2010)


 


200 bin’e yakın izleyiciye ulaşıldı


 


Festival bünyesinde bugüne kadar, İspanya, Slovakya, İrlanda, Fransa, Bulgaristan, Yunanistan, İngiltere, Tataristan, KKTC, Japonya, Almanya, Sırbistan-Karadağ, Rusya, Avustralya, İtalya, ABD, Romanya, Mısır, İsviçre, Danimarka, Kırgızistan, İsrail, Slovenya, Polonya, Gürcistan, Moldova, Kore, Küba, Tuva gibi dünyanın her kıtasından gelen yabancı topluluklar ile Türkiye’nin özel tiyatro grupları, şehir tiyatroları ve Devlet Tiyatroları ekipleri 204 farklı oyunu iki yüzbine yakın sanatseverle buluşturdu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin